kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Hung Tran, "Küresel krizin yaralarının sarılması vakit alacak. Rakamlar iyileşiyor ama kesin iyileşme için biraz daha zaman lazım" diye konuştu.

Yüksek faiz kaderiniz değil reformları sürdürmeye bakın

16.04.2009
IIF Sermaye Piyasaları Başkanı Tran, yüksek reel faizin Türkiye'nin kaderi olmadığını belirterek "Reformlar sürdürdükçe ödenen bedel azalacak" dedi..
Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Sermaye Piyasaları Bölüm Başkanı Hung Tran, yüksek reel faizin Türkiye'nin kaderi olmadığını belirtti ve ekledi: "Geçmiş yıllarda daha yüksek faizlerle borçlanan Türkiye bugün çok daha iyi durumda. Siz reformları yapmayı sürdürdükçe bu oranların daha da aşağıya ineceğini göreceksiniz"

RİSKLER AZALDI
Garanti Masters Özel Bankacılık Birimi'nin davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Tran, Sabah'ın sorularını cevaplandırdı. G-20 Zirvesinin gelişmekte olan ülkeler açısından son derece olumlu sonuçlar doğurduğuna dikkat çeken Tran, bu durumun piyasalar tarafından da son derece olumlu karşılandığına işaret etti. Tran, "Gelişmekte olan ülkelerin yerel para birimleri dolar karşısında yeniden değer kazanmaya başladı. Yine borsaların yükseliş oranı da Amerikan borsalarının oldukça üzerinde gerçekleşti. Yani gelişmekte olan ülkeler tarafında işler yoluna girmeye başladı" yorumunu yaptı. Küresel ekonomik krizin yaralarının yavaş yavaş sarılmaya başlandığını söyleyen deneyimli bankacı, "Var olan trilyonlarca dolarlık borcun sindirilmesi için bir geçiş dönemine ihtiyaç var. Dikkat edin ekonomik faaliyetlerin düşüş hızı ciddi anlamda yavaşladı. Bir diğer önemli gelişme mali piyasalardaki panik ve endişe havası azaldı" dedi.