kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

10 bin üniversite mezunu polis alınacak

AA
Giriş Saati : 17.04.2009 15:04
Güncelleme : 17.04.2009 17:20
Yeni Haber
Emniyet Genel Müdürü Köksal, bu yıl 10 bin üniversite mezunu polis alacaklarını söyledi...
Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Emniyet Genel Müdürlüğü olarak polis memuru ihtiyacını iki kanaldan karşıladıklarını ifade ederek, bu yıl 10 bin üniversite mezununu emniyet kadrosuna dahil edeceklerini söyledi. 1 Mayıs'la ilgili açıklamalar yapan Köksal, Polis Meslek Yüksekokullarının her yıl verdiği yaklaşık 6 bin 500 mezunun yanı sıra, 4 yıllık üniversite mezunlarını imtihanla alıp 6 ay eğittikten sonra kadroya dahil ettiklerini anımsattı. Köksal, bu kapsamda geçen yıl aldıkları 8 bin 500 üniversite mezunu polis adayının kursunun devam ettiğini söyledi.

Bu yıl da hedeflerinin 10 bin üniversite mezunu genci emniyet kadrosuna dahil etmek olduğunu bildiren Köksal, şöyle konuştu:

''Polis teşkilatımızın kalitesini artırmak için aldığımız önlemler kapsamında artık yüksekokul mezunu olmayanları polis yapmıyoruz. Bu kararımızla polisimizin yüzde 75'i yüksekokul mezunu haline geldi. Amacımız bu oranı daha da artırmaktır. Bir taraftan da meslek içi eğitimler yaptırarak polisimizin göreve geldikten sonraki değişen şartlara ayak uydurmasını sağlamak. Geçen yıl 210 bin civarında polisimizin yüzde 54'ü meslek içi eğitimden geçirildi. Demek ki her yıl personelimizi yarı yarıya meslek içi eğitimden geçiriyoruz.
Bu eğitim çalışmaları, değişen dünya şartlarında yeni uygulamaya koyduğumuz projelerin uygulamasını kolaylaştırıyor. Başarımızın altında yatan sırlardan birisi de eğitimdir. Polisimize bir taraftan bilgi eğitimi verirken, bir taraftan da tatbikat ve zihniyet eğitimi veriyoruz. Bunların hepsi bir araya geldiği zaman daha başarılı oluyorlar.''

''POLİS DE İNSANDIR''

Çevik Kuvvet polisini, ülke genelinde oluşturdukları bölge eğitim merkezlerinde amirlerinden başlayarak ciddi bir eğitime tabi tuttuklarını anlatan Köksal, şu bilgileri verdi:

''Çevik Kuvvet polisimize olaylara nasıl bir fiziki müdahalede bulunacağını, o anki psikolojisinin nasıl olması gerektiğini ve her şeyden önemlisi de sabretmesini öğretiyoruz. Ama nedir, polis de bir insan; sabretmesi gereken yerde bazen sabredemiyor, patlıyor. O zaman da birkaç münferit olay oluyor. Maalesef ekranlara da bu birkaç münferit olay yansıyor. Toplumsal etkinliklerde bir olay çıkmıyorsa maalesef basında yer almıyor.
Bir gösteri anında bir memurumuza taş atılıyor, küfür ediliyor, hakaretler ediliyor, memur da o anda bir anlık kontrolünü kaybediyor. Sonuçta o da bir insan. Ama biz şimdi öfke kontrolünden başlayıp, toplumsal olaylarda nasıl davranılacağını, nasıl müdahalede bulunulacağını kapsayan bir dizi eğitim semineri veriyoruz. Psikolojik ve öfke kontrolünden tutun fiziki müdahale biçimine kadar bir dizi önlemler üzerinde eğitimlerimize devam ediyoruz.''