kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

THY uçağı acil iniş yaptı

AA
Giriş Saati : 16.04.2009 09:47
Güncelleme : 16.04.2009 22:14
Yeni Haber
Türk Hava Yolları'nın (THY) TK-002 sefer sayılı New York-İstanbul seferini yapan uçağı, teknik bir arıza nedeniyle Londra'ya zorunlu iniş yaptı...
185 yolcu, 3'ü pilot 15 kabin görevlisiyle birlikte New York'tan İstanbul'a gelmek için havalanan Airbus A-340 tipi ''Diyarbakır'' adlı yolcu uçağında, İngiltere hava sahası içindeyken teknik arıza sonucu kabin basıncı düştü. Bunun üzerine Londra'ya zorunlu iniş yapan uçaktaki arıza giderildi.

UÇAKTAKİ YOLCULARDAN TÜSİAD BAŞKANI YALÇINDAĞ: PİLOTLAR DURUMU GAYET İYİ İDARE ETTİ

New York-İstanbul seferini yaparken kabin basıncı arızası nedeniyle Londra'ya zorunlu iniş yapan THY uçağı İstanbul'a geldi.

Zorunlu olarak Londra Heatrow havalimanına inen Airbus A-340 tipi ''Diyarbakır'' adlı TK-002 sefer sayılı THY uçağı, burada teknik ekip tarafından arızası giderildikten sonra İstanbul'a hareket etti.

Yaklaşık 4.5 saatlik gecikmeyle Atatürk Havalimanı'na inen uçaktaki yolculardan TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, uçuş sırasında olağanüstü bir durum yaşamadıklarını belirterek, şöyle dedi:

''Herkes sakindi. Pilotlar durumu gayet iyi idare etti. İnişimize bir saat kala pilot anons yaparak, bir teknik arıza olduğunu ve en yakın meydana inebileceğimizi söyledi. Pilot ayrıca, oksijen maskelerinin açılabileceği konusunda da uyardı. Uyarı yapıldığında okyanus üzerindeydik. En yakın yer olan Londra'ya indik. Biraz rahatsızlık hissettik, ama çocuklar ve yaşlılar kadar değil. Doktor kontrollük bir durum olmadı. Sonra arızanın giderilmesini bekledik.''

ABD'de mermercilik yapan İrfan Erol da basınç düşüklüğü nedeniyle nefes alma zorluğu yaşadığını ifade ederek, ''Kulakları rahatsızlanan ve göğsü sıkışanlar oldu. Londra'ya indik. Alanda arızanın giderilmesini bekledik ve döndük'' dedi.

Serap Gül adlı yaşlı bir kadın yolcu da basınç düşünce birkaç küçük çocuğun ağlamaya başladığını, kendisinin de kulaklarının ağrıdığını belirterek, ''Şükürler olsun buradayız'' şeklinde konuştu. Bu arada, yolcuların pasaport işlemlerini yaptırırken cep telefonuyla yakınlarını arayıp bilgi verdiği görüldü.