kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Oğlaklarına Barack, Hüseyin, Obama adını verdi

İHA
Giriş Saati : 16.04.2009 10:26
Güncelleme : 16.04.2009 22:14
Yeni Haber
Mersin'in Mut ilçesine bağlı Tuğrul köyünde hayvancılıkla uğraşan Yörük Ali Tatlı, ABD Başkanı Barak Hüseyin Obama'nın Türkiye ziyaretinde ekonominin iyileştirilmesi yönünde verdiği birlik ve beraberlik mesajı üzerine aynı gün dünyaya gelen oğlaklarına Barack, Hüseyin ve Obama ismini verdi...
Kış mevsiminde Mut'un Tuğrul köyünde, yaz mevsiminde ise Mut'un Kızılova Yaylası'na giderek hayvancılıkla uğraşan 59 yaşındaki Ali Tatlı, "Türkiye ve dünyada yaşanan ekonomik kriz biz hayvancılıkla uğraşan vatandaşları da etkiledi.

Geçenlerde ABD Başkanı Barak Hüseyin Obama Türkiye'yi ziyaret ederek, bu ekonomik krizden kurtulma politikalarını hep birlikte aşacağımızı söyledi. Verdiği olumlu mesajlar üzerine bende Obama'nın Türkiye ziyaretinde dünyaya gelen üç oğlağıma Barack, Hüseyin ve Obama ismini verdim. Kendisinin de Türkiye ziyaretinde bir kediyi sevmesi hayvansever bir kişiliğinin olduğunu gösterdi. İnşallah Türkiyemiz bu ekonomik krizden kurtulur ve bir daha böyle krizler yaşamaz" dedi.

Ali Tatlı'nın kızı Ayşe (20) ve eşi Döndü (55) ise, "Biz yıllardır hayvancılıkla uğraşırız. Yaz mevsiminde ayrı kış mevsiminde ayrı yerlere giderek hayvanlarımızı otlatırız. Biz Yörükler zor şartlar altında yaşamımızı sürdürüyoruz. Geçenlerde Türkiye'yi ziyaret eden ABD Başkanı Barack Hüseyin Obama, dünyaya ve ülkemize ekonomik yönden olumlu mesajlar verdi. Bu olumlu mesajlar üzerine Obama'nın Türkiye ziyaretinde dünyaya gelen üç oğlağımıza Barack, Hüseyin, Obama ismini verdik. Allah bir daha ülkemize kötü günler göstermesin" diye konuştu.

Barack, Hüseyin ve Obama isimli oğlakları görmeye gelen köy sakinlerinden Fatma Eroğlu, kucağına aldığı oğlakları severek, "Biz köy halkı olarak bazı zaman buraya gelip oğlakları seviyoruz. ABD Başkanı Barack Hüseyin Obama'yı televizyonlardan izleme imkanı bulduk. Ancak isminin verildiği bu oğlakları görünce sanki kendisini canlı olarak izliyormuş gibi oluyoruz" dedi.

Tatlı ailesi kucaklarına aldıkları oğlakları "Aman benim Barack'ım, Hüseyin'im, Obama'm" diyerek seviyorlar.