kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

TV izleyerek kemoterapi

Esra TÜZÜN
15.04.2009
Ankara Onkoloji, Zekai Tahir ve Etlik hastanelerindeki ayakta kemoterapi merkezlerinde, kanser hastaları televizyonda dizi izleyerek tedavi olabiliyor..
Ayakta kemoterapi merkezlerinde hastalar bir yandan dizi filmlerini izlerken aynı zamanda kemoterapi tedavisi olabiliyor...
Çalışan kadınlar öğle tatillerinde kemoterapilerini bu merkezlerden alabiliyor.
Ayrıca internet bağlantıları var, isteyen kemoterapisi koluna bağlıyken internete girebiliyor. En büyük ayakta kemoterapi merkezi kadınlar için Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Merkezi'nde ayrıca Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin de son derece geniş bir ayakta kemoterapi merkezi açıldı. Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de kadınlara yönelik kemoterapi merkezi bulunuyor.

AYAKTA KEMOTERAPI
Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde bulunan ayakta kemoterapi merkezi de 6 aydır hizmet veriyor. Tanısı konulan kanser hastalarına aynı gün içinde gerekli tedavisi yapılıyor. Günübirlik hizmet veren bu merkeze büyük rağbet var.

ANKARA'YA TOMOTERAPI GELIYOR
Yalnızca ABD ve Belçika'da bulunan üç boyutlu radyoterapiyi sağlayan tomoterapi cihazı ise, Ankara Eğitim ve Araştırma ile Onkoloji hastanelerine kuruluyor. Haziran'da teslimatı yapılacak cihazın radyoterapi alacak hastaların tedavisinde büyük kolaylık sağlayacağı öne sürülüyor. Hedeflenen bölgeye yalnızca ışın tedavisi uygulanan bu cihaz, kemiğe gönderilen ışından derinin zarar görmemesini sağlıyor. Ayrıca bu hastanede kanser taramasında devrim sağlayan cihazlardan PedCT de bulunuyor.

NOKTA ATIŞI YAPAN CYBER-KNIFE
Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ise cyber-knife adlı tümörleri vücudun doğal dengesini bozmadan "nokta atışı" ile tedavi edebilen cihaz getirildi. İki ay içinde hasta alımının başlayacağı belirtildi. Tıp dünyasında 'devrim' olarak görülen bu cihazdan ayrıca Ümraniye Eğitim ve Araştırma ile Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne de sipariş verildi.