kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yargıtay, tiyatrocu katili sevgiliye 15 yılı az buldu

Gülcan DEMİRCİ
15.04.2009
Tiyatro sanatçısı Mümtaz Sevinç'i öldüren sevgilisi Banu Daldır'ın cezasını az bulan Yargıtay, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istedi..
Tiyatro ve sinema sanatçısı 54 yaşındaki Mümtaz Sevinç, 24 Ocak 2006'da Üsküdar'daki evinde, içki içtikten sonra yüz üstü uyurken, eski sevgilisi Banu Daldır tarafından meyve bıçağıyla sırtından tek bıçak darbesiyle öldürülmüştü.
Üsküdar 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Banu Daldır'a, Sevinç'i kasten öldürdüğü gerekçesiyle 15 yıl ağır hapis cezası verildi. Dosya temyiz için Yargıtaya gönderildi. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Banu Daldır'a verilen cezayı az bularak yerel mahkemenin kararını bozdu.

UYKU HALİNE VURGU
Yargıtay kararında, Mümtaz Sevinç ile Banu Daldır'ın daha önce aynı evde birlikte yaşadıklarını, geçimsizlik nedeniyle Daldır'ın başka bir ev tuttuğu, kalan eşyalarını almak üzere Sevinç'in evine geldiğini ve birlikte alkol aldıklarını belirtti.
Aksi kanıtlanamayan savunmaya göre, çıkan tartışma sonrası Sevinç'in Daldır'a hakaret ettiği ve yatak odasında uykuya daldığı, bu sırada Daldır'ın mutfaktan aldığı bıçağı, uyumakta olan Sevinç'in sırtına saplayarak öldürdüğü ifade edildi.
Sevinç'in 'beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak halde' olduğunu belirten Yargıtay kararında, Daldır'ın eyleminin 'ağırlaştırılmış ömür boyu hapis' kapsamında değerlendirilmesi gerekirken, suç vasfında yanılgıya düşerek yazılı karar verilmesinin yasaya aykırı olduğu vurguladı.