kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hatay'ı su bastı

AA
Giriş Saati : 16.04.2009 09:06
Güncelleme : 16.04.2009 22:14
Yeni Haber
Hatay'da, dün akşamdan itibaren etkili olan sağanak yağış Antakya'da hayatı olumsuz etkiledi...
Kent merkezinde sağanak yağış sonucu, bazı mahallelerdeki ev ve işyerleri su baskınına uğrarken, birçok araç da yolda kaldı. Yağmur sularının oluşturduğu akıntı nedeniyle Asi Nehri'nin kenarındaki korkuluklardan bir bölümü yerinden çıktı, Saray Caddesi'nde de toprak kayması nedeniyle çökme meydana geldi.

Antakya Belediyesi ve itfaiye ekipleri tarafından ev ve iş yerlerindeki suların tahliyesine yardımcı olunduğu bildirildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

HATAY'DA "KRİZ MASASI" OLUŞTURULDU

Hatay'da, ev ve iş yerlerinde su baskınlarına yol açan sağanak yağış nedeniyle Belediye Başkanı Lütfü Savaş başkanlığında ''Kriz Masası'' oluşturulduğu belirtildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, sağanak yağışın yarattığı olumsuzluklar nedeniyle şu ana kadar herhangi bir can kaybı ve yaralamanın olmadığı, Belediye Başkanı Savaş'ın ev ve iş yerlerinde su baskını yaşanan bölgelerde incelemelerde bulunarak, çalışmaları koordine ettiği kaydedildi.

Açıklamada, belediyenin ilgili birim amirlerinden oluşturulan ''Kriz Masası''nın saat 02.00'den itibaren görevinin başında olduğunu, ekiplerin tahliye işlemlerini sürdürdüğü bildirildi.

VALİ YARDIMCISI KARA: ENDİŞE EDİLECEK BİR DURUM YOK

Hatay Vali Yardımcısı İsmail Kara, kentte dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastığını belirterek, ''Endişe edilecek bir durum yok. Ekiplerimiz gerekli çalışmaları yapıyor'' dedi.

Kara, şu ana kadar yapılan incelemelerde merkeze bağlı Madenboyu köyünde 15 evin su baskını nedeniyle tahliye edildiğini ve büyükbaş hayvan telefi olduğunu ifade eden Kara, kent merkezinde kaç ev ve iş yerinin su bastığıyla ilgili çalışmanın sürdürüldüğünü kaydetti.

Kentte 2001 yılında da aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen baskında birçok ev ve iş yerinin sular altında kaldığını hatırlatan Kara, ''Endişe edilecek bir durum yok. Ekiplerimiz gerekli çalışmaları yapıyor'' diye konuştu.

Kara, belediye ekiplerinin yanı sıra, sivil savunma ve itfaiyenin de mağdur olan vatandaşlara yardım için çalıştığını sözlerine ekledi.

VALİ MİROĞLU: KENT MERKEZİNDE YAKLAŞIK 100 EV VE İŞ YERİNİ SU BASTI. OKULLARIMIZ BİR GÜN TATİL EDİLDİ

Hatay Valisi Nusret Miroğlu, kentte dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış nedeniyle yaklaşık 100 ev ve iş yerini su bastığını, okulların bir gün tatil edildiğini belirtti. Miroğlu, yağışların yol açtığı olumsuzluklar sonucu oluşan hasarların tespiti amacıyla çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Merkeze bağlı Madenboyu ve Tanışma köylerinde 15'er evin su baskını nedeniyle tahliye edildiğini ifade eden Miroğlu, ''Oluşturuğumuz kriz masasının çalışmalarıyla hasar tespit çalışmasını yapıyoruz. Şu an kent merkezinde yaklaşık 100 ev ve iş yerini su bastı. Yağış nedeniyle okulları bir gün tatil ettik'' diye konuştu.

En büyük zararların Reyhanlı ve Samandağ ilçeleri yollarında meydana geldiğini belirten Miroğlu, meydana gelen göçüklerin yarattığı sıkıntının giderilmesine çalışıldığını kaydetti. Miroğlu, ayrıca tarım arazilerinin de sular altında kaldığını, hasar tespitine ise henüz başlanmadığını söyledi.

Ekiplerin su baskını nedeniyle evi zarar gören vatandaşlara ulaşmaya çalıştığını vurgulayan Miroğlu, en büyük tesellilerinin ölen ya da yaralananın bulunmaması olduğunu kaydetti. Bu arada, Antakya'daki bir evde göçme meydana geldiği belirtildi.

Meteoroloji yetkilileri ise son 24 saat içinde kent merkezine metrekareye 211 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.