kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

YARSAV Başkanı'na soruşturma

AA
Giriş Saati : 16.04.2009 21:35
Yeni Haber
Adalet Bakanlığı ikisi adli, ikisi de disiplin olmak üzere Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında yürütülen soruşturmada savunmasını istedi.

Alınan bilgiye göre, Adalet Bakanlığı Eminağaoğlu hakkında iki konuda yürütülen adli soruşturma nedeniyle savunmasını istedi. Eminağaoğlu'nun Yargıtay ek binasında yaptığı basın toplantısının derneklerin kamuya ait bir yerde açıklama yapma yasağına aykırı davranması ve İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden ''Ergenekon'' davası başta olmak üzere hukuki konularda açıklamalarda bulunması nedeniyle yürütülen adli soruşturmada savunması istendi.

Eminağaoğlu, savunmasını verdikten sonra Adalet Bakanı kovuşturma açılmasını isterse Ankara'daki bir mahkeme Eminağaoğlu'nun hakkında iddianame düzenleyecek ve son kovuşturmanını açılmasına ise Sincan Ağır Ceza Mahkemesi karar verecek. Bu süreç sonucunda Eminağaoğlu'nun yargılanması yönünde karar çıkarsa, yargılama Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nde yapılacak.

İDARİ SORUŞTURMA

Eminağaoğlu hakkında ''tarafsızlığını ve saygınlığını yitirdiği'' gerekçesiyle Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu'nca yürütülen idari soruşturma kapsamında da savunması istendi. Meslekten ihraç istemiyle yürütülen soruşturmada Eminağaoğlu, savunmasını verdikten sonra Teftiş Kurulu soruşturmayı tamamlayarak Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne gönderecek. Ceza İşleri Genel Müdürlüğü de Teftiş Kurulu'nun raporunu yerinde görürse, Eminağaoğlu hakkında disiplin cezası uygulanması istemiyle dosyayı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na gönderebilecek. İstenen disiplin cezası meslekten ihraç da olsa bu konuda son sözü Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu söyleyecek. Hakimler ve Savcılar Kanunu'na göre hakimler ve savcılarla ilgili ''uyarı'', ''kınama'' ve ''meslekten ihraç'' cezaları öngörülüyor.

Bu arada, Ömer Faruk Eminağaoğlu, yarın Ankara Gazeteciler Cemiyeti'nde konuyla ilgili saat 12.30'da basın toplantısı düzenleyecek.