kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kene kabusu geri döndü

İHA
Giriş Saati : 16.04.2009 10:13
Güncelleme : 16.04.2009 22:14
Yeni Haber
Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde havaların ısınmasıyla Devlet Hastanesi İntaniye Polikliniği ve Acil Servisi'ne kene vakalarına bağlı olarak yapılan başvurularda artış olduğu kaydedildi.

Son yıllarda ülke genelinde görülen ve çoğu zaman ölümle sonuçlanabilen kene vakaları, havaların ısınmasıyla birlikte kendini göstermeye başladı. Son 10 günden bu yana Ergani Devlet Hastanesi Acil Servisi ile İntaniye Polikliniği'ne kene ısırığı şikayetiyle gelen vakalarda artış olduğu bildirildi.

Havaların ısınmasıyla birlikte özellikle kırsal alanlarda tekrar ortaya çıkan keneler, piknikçilerin korkulu rüyası haline geldi. Kene ısırığı şikayetiyle günde yaklaşık 10 kişinin Devlet Hastanesi Acil Servisi ve İntaniye Polikliniği'ne müracaat ettiği belirtilirken uzmanlar, kene ısırığı vakalarında vatandaşların müdahale etmeden en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmeleri gerektiğini söylediler.

İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından kene ile mücadele kapsamında, kene vakalarında görülen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ile ilgili olarak merkeze bağlı köy muhtarlarına yönelik bir toplantı yapılacağı, kene ile mücadele hakkında muhtarlara bilgiler verilip ilaç dağıtılacağı bildirildi.

Kene ile mücadele kapsamında; muhtarlara tedbirli davranmaları, olası kene ısırığı vakalarında mutlaka sağlık kurumuna müracaat etmeleri konusunda uyarılarda bulunan Ergani İlçe Tarım Müdürü Aziz Polat, "Bölgemizde şu ana kadar kene ısırığına bağlı olarak Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı görülmemiştir. Ancak bu, bundan sonra görülmeyeceği anlamına gelmiyor. Bu bağlamda biz, kene ile mücadele kapsamında gerek ilçe merkezinde gerekse köylerde bulunan hayvan barınakları ve bahçelerin ilaçlanmasına başlayacağız" dedi.


Kene ile mücadelede vatandaşların bilinçlendirilmesinin büyük önem taşıdığını belirten Polat, özellikle hafta sonları mesire alanlarında piknik yapan vatandaşların dikkatli olması gerektiğine dikkat çekerek kene ısırması vakasıyla karşılaşan vatandaşların en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmeleri gerektiğini söyledi.

İlçe Tarım Müdürü Polat, yapılacak ilaçlama çalışmalarındaki amaçlarının KKKA hastalığının en önemli etkeni olan keneyi hayvanlardan ve hayvan barınaklarından uzak tutmak olduğunu söyledi.