kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kürtçe şarkı söyledi sokağını garantiledi

Öner ÖNGÜN-Ekrem ARSLAN
15.04.2009
Pekkan'ın adının Mardin'de sokağa verilmesine DTP'li il genel meclisi üyelerinin itiraz ettiği iddia edilmişti. Sanatçının Kürtçe söylemesinin üyelerin fikrini değiştireceği öne sürüldü..
İstanbul Arnavutköy'de önceki gece bir balık lokantasında yakın dostlarıyla yemek yiyen Ajda Pekkan çıkışta gazetecilerin sorularını lüks minibüsünde cevapladı. Pekkan'ın Mercedes Vito marka aracında bulunan müzik sistemi, TV, buzdolabı, makyaj masasının yanı sıra çay ve kahve makinesi, parfümleri ve tansiyon aleti dikkati çekti. Pekkan aracı için "O benim ofisim" dedi.

AJDA PEKKAN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

YENİ BAŞKAN ÜMİTLİ
Yerel seçimler öncesi ismi Mardin'de bir sokağa verilen sanatçı bir soru üzerine sonrasında yaşanan üzücü gelişmeleri ise şöyle özetledi: "Adımın kaldırıldığını duyunca çok üzüldüm.
Hemen Mardin Belediye Başkanı'nı arayıp görüştüm.
Kendisi 'Yanlışlık olmuş' dedi. Yakında sokağın adı yeniden 'Ajda Pekkan Sokağı' olacak." SABAH'a konuşan Mardin'in AK Parti'li yeni Belediye Başkanı M.Beşir Ayanoğlu ise "Her ne kadar eski başkan söz vermişse de aynı partideniz; sözünü biz yerine getireceğiz.
O tasarıyı il genel meclisinden geçirmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

KEÇA KURDAN FARKI
"Süperstar"ın isminin Mardin'de sokağa verilmesine, çoğunluğu DTP'li (Demokratik Toplum Partisi) üyelerden oluşan il genel meclisinin itirazı üzerine vazgeçildiği öne sürülmüştü.
Ancak ünlü şarkıcının töre cinayetine kurban giden "Güldünya" adına düzenlenen organizasyonda Aynur Doğan ile Kürtçe "Keça Kurdan" adlı şarkıyı seslendirmesinin ardından, üyelerin önemli ölçüde fikir değiştirdiği ileri sürüldü. Bu nedenle kararın il genel meclisinden oybirliğiyle çıkmasının mümkün olacağı kaydedildi.