kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Emeklilere verilecek 300 TL'ye ne oldu?

ZELİHA ALAGÖZ TEMİZ / SABAH İNTERNET
Giriş Saati : 16.04.2009 08:30
Güncelleme : 16.04.2009 19:09
Yeni Haber
Seçimlerden önce memur ve emeklilere bir defaya muhsus yapılacağı söylenen 300 TL'lik ödeme henüz yapılmadı.....
2009 Yerel Seçimlerinden önce Başbakan Yardımcısı ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Nazım Erken, piyasayı canlandırmak için yeni önlem paketinde memur ve emekliye bir defaya mahsus, harcama amaçlı, ödeme planladıklarını söylemişti. Hatta bu ödemenin miktarını da 200-300 TL olarak belirtmişti. Erken aynı açıklamada 6 sektöre yönelik teşvik uygulanacağını da söylemişti.

Sektörlere yönelik teşvik, ÖTV indirimi şeklinde geldi. Otomotiv, emlak, beyaz eşya, mobilya gibi sektörlerde yapılan vergi indirimiyle piyasa epey canlandı. Ancak aynı açıklamada memur ve emeklilere taahhüt edilen ödeme henüz yapılmadı. Birleşik Emekliler Derneği Genel Başkanı Yücel Coşkun, seçimlerden önce yapılmayan ödemenin seçimlerden sonra hiç yapılmayacağını düşünüyor.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın "Ben öyle bir ödeme sözü vermedim" dediğini iddia eden Coşkun, "Araba alana, ev alana paket açıklıyorlar. Parası olan 3-5 kuruşa bakmaz zaten evini, arabasını alır. Emeklilerin derdi karnını doyurmak. Asıl emekliler için acil bir paket açıklanmalı" dedi.

"ZAM ORANI ARTIRILSIN"


300 TL'lik ödemeden ve yapılacak seyyanen zamdan ümidini kesen emeklilerin gözü şimdi de temmuzda yapılacak zamda. Yücel Coşkun, "Memur emeklilerine yılın ikinci dönemi için yüzde 4 zam yapılacak. Bizim beklentimiz o oranın ekonomik koşullar gözetilerek yükseltilmesi" şeklinde konuştu.