kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Böyle baba olmaz olsun

AJANSLAR
Giriş Saati : 16.04.2009 13:49
Güncelleme : 16.04.2009 22:52
Yeni Haber
Sultanbeyli'de gecekondu yıkımı sırasında olaylar çıktı. Olaylar sırasında Tuncay Yarap adlı bir kişi de gecekondusunda 4 aylık bebeği Zehra'yı rehin aldı. Bebeğin boğazına bıçak dayayan Tuncay Yarap, bu evi çocuğu için yaptığını öne sürerek, ''Burası için çocuğumu da öldürürüm hapiste de yatarım'' tehdidinde bulundu...
Battalgazi Mahallesi Cengiz Han Caddesi civarındaki yaklaşık 100'ün üzerindeki gecekondu, sabah saatlerinde belediye ekiplerince yıkılmak istendi.

Yıkıma karşı çıkan gecekondu sahipleri ile görevliler arasında kavga çıktı. Kavgaya müdahale eden emniyet kuvvetleri bazı gecekondu sahiplerini gözaltına aldı. Bu sırada bazı polisler de atılan taşlardan yaralandı.

Sultanbeyli'de, gecekondusunu yıktırmak istemeyen Tuncay Yarap isimli şahıs, 4 aylık bebeği Zehra'yı iki defa rehin aldı. Bebeğin boğazına bıçak dayayan öfkeli baba, Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürü ve komşuları tarafından ikna edildi. Tuncay Yarap baba gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre olay, Battalgazi Mahallesi'nde meydana geldi. Belediye ekipleri, yaklaşık 100'ün üzerindeki gecekonduyu yıkmak için mahalleye geldi. Birçok gecekondu boşaltıldı. Çevik kuvvet desteğiyle mahalleye gelen yıkım ekipleri ile gecekondu sahipleri arasında tartışma yaşandı. Evlerini yıktırmak istemeyen gecekondu sahipleri ile yıkım ekipleri arasındaki tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Olayların büyümesi üzerine yıkıma bir süre ara verildi.



Bu arada, Hal'de işçilik yapan Tuncay Yarap isimli şahıs, 4 aylık kızı Zehra'yı iki defa rehin aldı. İlk olayda Yarap, yıkım ekiplerini görünce minik Zehra'nın boğazına bıçak dayayarak ''Burası için çocuğumu da öldürürüm hapiste de yatarım'' tehdidinde bulundu. Bunun üzerine yıkım ekipleri, gecekondu çevresinden ayrıldı. Öfkeli baba da minik kızını eşine verdi. Yaklaşık 2 saat sonra yıkım ekiplerinin geleceğini haber alan Tuncay Yarap, tekrar kızı Zehra'yı boğazına bıçak dayayıp rehin aldı. Hal'de işçi olarak çalıştığını ve günlük 10 TL kazandığını söyleyen Yarap, "Kiralarımı ödeyemiyordum. Gerekirse çocuklarımı kurban ederim. Minik kızım da evin kurbanı olsun" olsun diyerek tekrar tehditler savurdu. Olay yerine gelen Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürü Lütfi Koca da, öfkeli babayı ikna etmek için uzun süre uğraştı. Sonunda ikna edilen Yarap, minik kızı Zehra'yı eşine verdi. Eylemin sona ermesiyle birlikte yıkım ekipleri, gecekondunun bir bölümünü yıktı. Polis otomobiline bindirilen öfkeli babayı, gözaltına alındı.