kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Gencebay en hakiki aşk şarkılarını üretmiş

10.04.2009
İLİŞKİLİ HABERLER
Gencebay en hakiki aşk şarkılarını üretmiş
- Hayat Var'ın sizin filmografinizin en sert filmi olduğunu söyleyebiliriz. Huzursuz bir ortam ve ergenliğini yaşayan bir kızın bir anlamda isyanı... Gerçekten birbirimize dokunamıyor muyuz artık?
- İnsanların ruhu paslanıyor. Bir biriktirmeci insan tipi gelişti. Biriktiren insan, insanın en çirkin hali gibi geliyor bana. Mesela insanlar birbirlerine "kaç arkadaşın var," diye soruyorlar, yok senin 465 yok benim 500 küsür falan... Ama bunların kaçının omzunda ağlayabilirsin, sıfır... Sanki faydacı bir hayat algısı gelişip, yerleşiyor içimize. Ama aşk fonksiyonel bir şey değildir, hesapsızlığı da kapsar. Onun için bu aşksızlık hali dikkatimi çekiyor. Bu hesapsızlığı yok saymak insana bir şey kazandırmıyor ama çok şey kaybettiriyor.

- Bu anlamda filmde kullanılan Orhan Gencebay şarkılarını bu aşksızlığa bir gönderme olarak mı düşünmeliyiz?
- Ben özel bir anlam yaratmak için Orhan Gencebay şarkılarını koymadım. Bence en hakiki aşk şarkılarını üretmiş. Şarkılarında genelde bir döngüden bahseder ama bir de umut da uyandırıyor bu şarkılar kendi içinde. Yani bir dönem Orhan Gencebay'ın yaptığı müzik aşağılandı, varoş müziği olarak tanımlandı falan ama öyle değil. Bütün bu yaklaşımlara kulak asmadan dinlerseniz cevher ortaya çıkıyor. Ben böyle bir yaklaşımla dinledim Gencebay'ın şarkılarını, dinlemesem nasıl kullanırım filmde...