kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Yarışmaya Gaziantep'ten katılan Gri Fon kentte müzik yapmanın zorluklarından dem vuruyor.

Sahne, rock yıldızı adaylarının

ÖZGÜR ÇAKIR
10.04.2009
Jack Daniel's Rock Müzik Yarışması finalisti 10 grup bu akşamki finale hazır. Genç müzisyenler yarışmayla seslerini daha fazla insana duyurmayı amaçlıyor. Yarışmanın birincisi single çıkarma imkânı bulacak..
Türkiye'nin dört bir yanından 100'den fazla grubun katıldığı Jack Daniel's Rock Competition 2009'un finalist 10 grubu, bu akşam İstanbul'da Ghetto'da sahne alarak dereceye girmek için parçalarını seslendirecek.
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışmanın jürisi de dikkat çekici. Demir Demirkan, Haluk Kurosman, Tolga Akyıldız, Sebla Koçan ve Alper Erinç ile birlikte yarışma için özel olarak Türkiye'ye gelecek yabancı jürileri R.E.M'in Prodüktörü David Barbe, 80'lerin kült grubu The Stranglers'ın solisti Hugh Cornwell'dan oluşuyor.
Yarışmada birinci olan gruba GRGDN Yapım Şirketi'nden single çıkarılacak, ikinci grup David Barbe ile demo çalışması yapma fırsatı bulacak. Üçüncü grup ise 5.000 TL'lik müzik ekipmanları çekinin sahibi olacak. Final öncesi görüştüğümüz finalist grupların genç üyeleri, kendilerinden emin duruşları bir yana, Türkiye'de özellikle rock ve alternatif müzik türlerini icra ederek tanınmanın zorluklarının farkında gözüküyor.

HİPNOZ
Grup 2004'ten bu yana müzik yapıyor. Sert gitar tonlarını elektronik öğelerle destekledikleri bir soundları var. İstanbullu topluluk 21. yüzyılı yalnızlık yüzyılı olarak tarif ediyor. Şarkılarını www.myspace.com/hipnoz adresinden dinleyebilirsiniz.

MEY
Mey elemanları iki yıldır beraber. Topluluk, sözler ve melodilerinde duygusallığa önem verdiğini, sessiz ve içe dönük bir başkaldırış peşinde olduğunu söylüyor. www.myspace.com/meyband adresinden dinleyebilirsiniz.

BERKAN TOMAY
Berkan Tomay yarışma finalinde hem kendi projesiyle hem de Mey grubunun davulcusu olarak iki kere sahne alacak. Berkan evde yaptığı kayıtların üzerine akustik enstrümanlar kullanıyor. Şarkılarını www.myspace.com/berkantomay adresinden dinleyebilirsiniz.

OFELIA
Müziklerini depresif derinliği olan, klasik rock enstrümanlarının kullanıldığı ama farklı bir sounda sahip olarak tanımlıyor Ofelia elemanları. Şarkılarını www.myspace.com/ofeliaband adresinden dinleyebilirsiniz.

YAĞMUR YAMAN
Yarışmaya İzmir'den katılan Yağmur Yaman, solo projesiyle son bir yıldır uğraşıyor. Zengin rock altyapılı duygusal bir müzik yaptıklarını söylüyor Yaman. Şarkılarını www.yagmuryaman.com adresinden dinleyebilirsiniz.

TURAY ARAZ-KAVİS
Yarışmaya İzmir'den katılan proje elemanları müziklerini hard rockelektronik rock karışımı olarak görüyor. Topluluk elemanları müzikleriyle insanlara bilinçaltlarını göstermeye çalıştıklarını söylüyor.

MEYAN
Yarışmaya Ankara'dan katılan grup üyeleri beş yıldır beraber çalıyor. Parçalarında hicaz makamı ve Türk ezgilerine yer veren grupta klasik rock enstrümanları dışında darbuka ve klarnet de yer alıyor. Şarkılarını www.meyan.org adresinden dinleyebilirsiniz.

GRİ FON
Gri Fon yarışmanın Gaziantepli iki finalistten biri. 40 günlük grup elemanları birbirlerini bile yeni yeni tanımaya başladıklarını söylüyor. Şarkılarını www.myspace.com/grufonband adresinden dinleyebilirsiniz.

THORIUM
Yarışmanın Gaziantepli diğer grubu. Kentlerinde grup kuracak eleman bulmanın bile zor olduğundan dem vuruyorlar. Thorium geçen yıl Zeytinli Rock Fest'te sahne almış. Sözlerini duygusal, müziklerini ise agresif olarak niteleyen topluluk üyeleri bütün hayallerini müziğe adadıklarını da söylemeden geçmiyor. Şarkılarını www.myspace.com/thoriumm adresinden dinleyebilirsiniz.

HERKES KIRMIZI
Yarışmaya İstanbul'dan katılan Herkes Kırmızı üyeleri iki yıldır beraber çalıyor. Grup üyeleri farklı müziklerden hoşlandıklarını, senfonik ve elektronik rock ezgilerinden etkilenerek belli bir türe bağlı kalmamaya çalıştıklarını dile getiriyor. Topluluk başlarından geçenleri söze döktüklerini de ekliyor. Grubun şarkılarını www.herkeskırmızı.com adresinden dinleyebilirsiniz.
Haberin fotoğrafları