kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Kırmızı halıdan beyaz cama

Figen Yanık
03.04.2009
Önümüzdeki haftalarda atv'de yayınlanacak Masumlar adlı dizide ne kızına ilgisini bildiği belalısından ne de kızından vazgeçen bir pavyon şarkıcısını canlandıran oyuncu Hatice Aslan, "Her oyuncunun hayalinde bir müzikalde oynamak vardır, ama müzik gerçekten ciddi iştir, ustalık ister," diyor..
İlk sinema filmi Üç Maymun'un yarattığı güçlü esintiyle Cannes'a kadar giden, 25 yıllık devlet tiyatrosu sanatçısı Hatice Aslan'la, atv'de izleyeceğimiz Masumlar dizisinin Galata'daki setinde buluştuk. Osman Sınav'ın senaryosunu yazıp, yönettiği dizide kızı, artık evli olan eski aşkıyla karşılaşınca olayların onu da içine çektiği bir pavyon şarkıcısı rolünde Aslan. Üstelik belalısı olan erkeğin, kızına da ilgisinin farkında olan bir anne. Özgü Namal, Demet Evgar, Burak Sergen'in de rol aldığı Masumlar'ın dramatik bir hikâyesi var, ama Aslan için en güzel tarafı kendi sesiyle şarkı da söyleyebilecek olması. Sanatçı, "Sarı saçlar sizi çok genç göstermiş," dediğimde, "47 yaşında ne kadar genç görünülürse," diyecek kadar kendiyle barışık...

- Dizinin sesli çekilmesine sevinmiş olmalısınız, istediğiniz kadar şarkı söyleyebileceksiniz...
- Evet, şarkı söylemeyi seviyorum, ama müzisyenlik ayrı bir şey. İlkokulda koroya başladım, lisede Türk sanat müziği ve halk müziği grubumuz vardı. Konservatuvarda şan hocam Cemil Sökmen bana takılırdı "Seni şan bölümüne alacağım,'' diye. Ben de "Ne olur yapmayın hocam, tiyatroda kalmak, oyuncu olmak istiyorum," derdim. Her oyuncunun hayali de müzikalde oynamaktır.

- Bir Hatice Aslan albümü çıkar mı bu diziden, ne dersiniz?
- Estağfurullah, bunun için gerçekten ayrı bir eğitim, ustalık gerekiyor. Arkadaşlarım için bir CD yapabilirim ama o iş çok ciddi.

- Necla dizide ağırlığı olan bir rol mü?
- Her bölümde var, ama genelde gençlerin üzerinde dönen bir dizi. Demet Evgar'ın oynadığı roldeki Başak'ın annesi, bir hayat kadını Necla. Çevreden dışlanma da var. Anne ile kızını apartmandan atmaya çalışıyorlar. Kadının söylediği çok hoş bir söz var: "Namussuz kim? Kime göre namussuz? Ben tek başıma mı yapıyorum bu namussuzluğu?" diyor. Çünkü Kaan'ın babasıyla Necla arasında bir ilişki olmuş...

- Siz annenizle birlikte mi yaşıyorsunuz?
- Birlikteydik ama şimdi Ankara'da, İstanbul'a getiremiyoruz. Onun eski muhiti Ankara, burada sıkıldı. "Niye kimse gelip, gitmiyor? Komşuluk yok," diyor. "O eskide kaldı," diyorum.

- Dokuz kardeşli bir evde büyümenin şartları çok zor muydu?
- Zorun farkında değildik. Annem bir gün önümüze salça koyardı yerdik, öbür gün kavurma koyardı. O bunu dramatik hale getirmediği için bize de normal gelirdi. Kuru ekmek bile yiyorduk, "Bugün böyleymiş demek ki," diyorduk.