kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hadise Balkan turnesine çıktı

AA
Giriş Saati : 07.04.2009 14:51
Güncelleme : 07.04.2009 20:07
Yeni Haber
54. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek Hadise, 6 ülkeyi kapsayan Balkan turnesine çıktı...
TRT'nin Tepebaşı binasının önünde düzenlenen basın toplantısında konuşan Hadise, 1 Ocaktan bu yana kendisine gösterilen ilgiye teşekkür ederek, bu desteğin giderek artmasından memnun olduğunu söyledi.

''İlk kez bir Eurovision temsilcisi otobüsle tanıtım turnesine çıkıyor. Bu bana nasip olduğu için çok mutluyum. Hepinizin dualarını ve iyi niyetlerini bekliyorum'' diyen Hadise, otobüsü ilk kez gördüğünü ve çok şaşırdığını, otobüsün umduğundan daha konforlu olduğunu kaydetti. Hadise, gittiği ülkelerde Türkiye'yi ve şarkıyı, yapacakları basın toplantılarıyla en iyi şekilde tanıtmayı umduğunu belirtti.

HADİSE FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Oyları artırmak için tanıtımın çok önemli olduğunu vurgulayan Hadise, Türkiye adına yeni bir birincilik ödülü getirmeyi hedeflediğini söyledi.

Turne kapsamında ilk olarak Yunanistan'a gideceklerini belirten Hadise, Yunanistan'ın kendileri için önemli olduğunu, özellikle Gümülcine'de yaşayan Türkler'e ulaşmak istediklerini anlattı. Oy potansiyeli konusunda iyi bir analiz yaptıklarını ifade eden Hadise, nerelerden oy alabileceklerini araştırdıklarını, özellikle Balkanlar'da Türkler'in yoğun olduğu illere gideceklerini kaydetti.

KLİP KONUSU

Klibiyle ilgili soruları da yanıtlayan Hadise, bu konuyla ilgili ilk ve son kez konuştuğunu ve bir daha gündeme gelmesini istemediğini dile getirerek, şöyle devam etti:

''TRT ile hiçbir sorunumuz yok klip konusunda... Biz bir aileyiz, her ailede olduğu gibi bazı sorunlar bizim ailemizde de var. Ama bu beni TRT'nin desteklemediği anlamına gelmiyor. 'TRT klibi sansürlemiş, erotik bulmuş' gibi söylemler var. Bunların hiçbiri doğru değil. Ayrıca klibin neresi erotik anlamış değilim. Böyle şeyler hoşuma gitmiyor. Bu konuda ne ben, ne de TRT bir açıklama yapmadan bu tür söylemlerin dolaşması bizi sadece yıpratıyor. Ben TRT'yi, TRT de beni destekliyor, zaten TRT binasının önünden yola çıkmamızın da bir anlamı var sanırım.''

Şu an asıl önemli olan şeyin kendisine verilen destek olduğunu belirten Hadise, son zamanlarda yoğun çalışmalar nedeniyle hastalandığını ve Türk halkının yardımına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Hadise, Eurovision gecesi giyeceği kıyafete ve şovuna da değinerek, çok güzel bir sahne şovu ve kostüm hazırladıklarını, ama bu konuda henüz konuşmak istemediğini, sürpriz yapmak istediğini ifade etti. Hadise, şu ana kadar kostümü ile ilgili çıkan haberlerin hiç birinin doğru olmadığını da bildirdi.

Bu yıl ilk kez halk oylamasının yanı sıra jüri oylamasının yapılmasının kendisi için avantaj olduğunu, çünkü aldığı bilgiler doğrultusunda jürinin çok profesyonel insanlardan oluştuğunu belirten Hadise, ''Bence bu yıl politik olaylar olmayacak'' dedi.

Balkan turnesi boyunca klibin gösterilmeyeceğini belirten Hadise, youtube'da izlenilen klibin orijinal olmadığını ve kalitesinin çok düşük olduğunu ifade etti. Hadise, turne programı kapsamında Yunanistan'ın Gümülcine, Makedonya'nın Üsküp, Karabağ, Bulgaristan'ın Sofya, Romanya'nın Bükreş, Moldovya'nın Kişinev kentinde sahne alacak.

Hadise, Eurovision tanıtım turu için özel tasarlanan 12 yatak kapasiteli çift katlı tüm teknolojik donanımlara sahip otobüsle turneyi gerçekleştirecek.