kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şişe su parasına tatil Marmaris'i karıştırdı

Adem ÜLKER / SABAH
07.04.2009
İngiliz tur operatörlerinin 3 yıldızlı otelde haftalık tatili 8.4 TL'den satışa çıkarması Muğla'da büyük tepkilere sebep oldu. Esnaf temsilcileri "Yakında üste para isteyecekler" dedi..
İngiliz tur operatörlerinin Ege'nin güneyindeki 3 yıldızlı otellerde kişi başı haftalık paketleri 8.4 TL'den satışa çıkarması ve tatilin günlüğünün yaklaşık 1 lira 40 kuruşa gelmesi "ucuz turist" tartışmasını tekrar gündeme getirdi. Muğla Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız tepkisini "Böyle turist eksik olsun. Ceplerine harçlık koymadığımız kaldı. Çöplerini toplamak da bize düşüyor" dedi. İngiliz Sunday Times gazetesi de tur operatörlerinin müşterileri çekmek için görülmemiş fiyat indirimleri yaptıklarını belirterek Marmaris'te üç yıldızlı bir otelde bir haftalık tatili 3.46 sterlin (yaklaşık 8.4 lira) gibi "komik" bir fiyattan satışa sunduğunu yazdı. En cazip tekliflerin, sadece konaklamanın sağlandığı turlarda olduğunu kaydeden gazete, uçak bileti eklendiğinde tatil fiyatlarının hâlâ çok ucuz olduğunu vurguladı. Örnek olarak Mayıs'ta Dalaman'a EasyJet ile gidiş-dönüş uçak biletinin 155 sterlin olmasını gösterdi.

'BU SADECE YATAK PARASI'
Fiyatların bu derece düşürülmesi, Muğla'da tepkilere neden oldu. Muğla Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız "1.2 TL'ye yatak sattığınız turiste, bir şişe suyun 1 TL olduğunu nasıl izah edeceksiniz? Herkes aklını başına almalı. Bu böyle gitmez. Her şeyin bir bedeli olmalı. Ülkenin kaynaklarına yazıktır, günahtır" dedi. TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ ise bu promosyonun İspanya ve Yunanistan gibi başka ülkelerde de uygulandığını kaydederek "Anormal bir durum yok. Çünkü yatak dışında her şey parayla. Bazı ülkelerde yaygın olan promosyon uygulamasında anormal bir durum yok" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları