kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hac kayıtları yarın başlıyor

İHA
Giriş Saati : 07.04.2009 17:40
Güncelleme : 07.04.2009 20:07
Yeni Haber
2009 yılı hac kayıtları yarın başlıyor. Hacı adayları 8-24 Nisan tarihleri arasında il ve ilçe müftülüklerine başvurarak ön kayıt yaptırabilecek...
Kutsal topraklara gidecekler için 2009 yılı hac müracaatları yarın başlıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, müracaatların geçen sene kuraya katılanlar için kayıt yenileme, ilk defa başvuranların ise ön kayıt şeklinde olacağı duyuruldu.

Açıklamada, 8-24 Nisan tarihleri arasında il ve ilçe müftülüklerine yapılacak müracaatlarda hacı adaylarının müracaat formunda bulunan kategorilerde belirtilen organize tiplerinden birini mutlaka tercih etmeleri gerektiği ifade edildi. Hac için normal tip, müstakil odalı tip ve otel tip olmak üzere üç ayrı kategori bulunuyor. Tercih edilen kategorideki maliyetlerde geçen seneye göre belli bir miktar artış olacağının hatırlatıldığı açıklamada, yapılan tercihlerin bağlayıcı olduğu ve bu nedenle daha sonra hac tipinin değiştirilemeyeceği belirtildi.

Müracaatlarda sadece eş, anne, baba, kardeş, çocuk ve varsa refakatçilerle birlikte ve tek numarayla kuraya katılma talepleri karşılanacak. Müracaatlarda kayıt yeniletenlerden hiçbir ücret alınmazken, ön kayıt yaptıranlardan ise kişi başına 15 TL alınacak ve vazgeçmeleri halinde bu para iade edilmeyecek. Kayıt için daha önce hacca gidenlerin müracaatları kabul edilmezken, geçen yıl hac için kuraya katılanlardan bu sene tekrar kayıt yenilemeyenlerin hakları da geçersiz sayılacak.