kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Enkazı bulunca dikkatleri çeken Döngelliler, dün ifade için Adliye'ye geldi.

Enkazı bulan Döngel köylüleri ifade verdi

Sırrıberk ARSLAN / SABAH
07.04.2009
Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşamını yitirdiği helikopter kazasını soruşturan Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı, enkazı bulan Döngel köylülerinin ifadesine başvurdu. Çağrılan 17 kişiden 9'u ifade verdi..
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu yaşamını yitirdiği helikopter kazasıyla ilgili soruşturmada enkazı bulan köylülerin ifadelerine başvuruldu. Çağrılan 17 Döngelliden 9'u dün Kahramanmaraş Adliyesi'ne gelerek enkazı nasıl bulduklarını ve bölgede gördüklerini anlattı. Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi Keş Dağı'nda 25 Mart'ta düşen helikopterin enkazına kazadan 47 saat sonra ilk ulaşan köylüler başsavcılığın çağrısı üzerine dün adliyeye gitti. Döngelliler, Savcı Uğur Koç'un odasına tek tek çağrılarak ifade verdi. Eski Muhtar Yılmaz Tilki ile Hacı Kuzgun, Ramazan Kuzgun, Fatih Gökçek, Ekrem Kara, Mustafa Kuzgun, Cumali Gök, Abidin Karataş ve Zekeriya Koca, yola çıkışlarını, enkazı nasıl bulduklarını ve enkaz bölgesinde gördüklerini ayrıntılı biçimde anlattı. Yılmaz Tilki ifadesinin ardından gazetecilere "Şimdi 9 kişi geldik, diğer 8 arkadaşımız da hafta içinde gelecek. Bildiğimizi, gördüğümüzü, aklımızda kaldığı ile anlattık. İfademizi yazdılar imzalayıp odasından çıktık" dedi.

YABANCI EKİP GELDİ
BBP yöneticilerinin de ABD ve Almanya'dan çağırdığı 5 uzman bugün enkaz bölgesinde incelemesine başlayacak. Ekibe Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü heyeti de eşlik edecek. BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe, Yazıcıoğlu'nun kesin ölüm sebebinin araştırılmasını istediklerini ifade ederek şöyle dedi: "Almanya'dan gelen kırım ekipleri, Kahramanmaraş'taki enkazın bulunduğu yere intikal etmiş durumdadır. İncelemeler sonucunda kesin sonuç ortaya çıkacak. Kamuoyundaki suikast söylemlerinden ve spekülasyonlardan son derece rahatsızız. Bizler kadere inanan insanlarız. Merhum Genel Başkanımızın suikast sonucu öldüğüne inanmıyorum. Ancak bir taraftan da her ihtimali göz önünde bulundurarak, araştırmalarımızı sürdürüyoruz.''