kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ambulans ile kamyon çarpıştı: 2 ölü

AA
Giriş Saati : 07.04.2009 13:35
Güncelleme : 07.04.2009 20:07
Yeni Haber
Adana'da, 21 yaşındaki acil tıp teknisyeni kadının kullandığı ambulans ile kamyonun çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı...
İl Jandarma Komutanlığının, Adana Valiliği kanalıyla yaptığı yazılı açıklamaya göre, Kozan'dan Adana'ya hasta nakleden Aliye Akar yönetimindeki 01 SB 518 plakalı, 112 Hızır Acil Servisi'ne ait ambulans, Adana-Kozan karayolunun 37'nci kilometresinde, karşı yönden gelen İbrahim Çebiç yönetimindeki 42 DK 476 plakalı kamyonla çarpıştı.

Kazada, ambulans sürücüsü Aliye Akar (21) ile Adana'ya sevk edilen hastalardan İbrahim Atar olay yerinde öldü. Ambulansta bulunan 112 Sağlık personeli Aynur Otağ ve Fatma Ünaldı ile hasta yakını Hakkı Çolak ve kamyon sürücüsü ibrahim Çebiç ise yaralandı.

Yaralılar, Adana'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınırken, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin olay yerinde yaptıkları ön inceleme sonucunda, kazanın, ambulans sürücüsünün şerit ihlali yaparak karşı şeride geçmesi nedeniyle meydana geldiği yönünde rapor tuttuğu bildirildi.

CENAZE TÖRENİ

Bu arada, kazada ölen Sağlık Bakanlığına ait 112 Hızır Acil Servisi ambulansının kadın sürücüsü Aliye Akar için cenaze töreni düzenlendi.

Aliye Akar'ın Türk Bayrağına sarılı cenazesi, ailesinin Tufanpaşa Mahallesi'ndeki evinden alınarak Kozan Devlet Hastanesi Semt Polikliniği'nde konuşlandırılan 112 Acil Merkezine getirildi.

112 Acil Servisten sorumlu Adana İl Sağlık Müdür Yardımcısı Turgut Arpacı, Aliye Akar'ın başarılı ve görevine bağlı bir personel olduğunu belirterek, ailesine ve yakınların baş sağlığı diledi.

Tören boyunca kazada ölen Aliye Akar'ın annesi Zeliha ile babası Ali Akar'ı, kızlarının mesai arkadaşları teselli etmeye çalıştı. Akar'ın cenazesi mesai, ambulansa konularak götürüldüğü Kozan Şehir Mezarlığı'nda, kılınan namazın ardından aile kabristanına defnedildi.

Aliye Akar için düzenlenen cenaze törenine, genç kızın ailesi ve yakınlarıyla Kozan Devlet Hastanesi Başhekimi Salih Yıldırım, hastane personeli, mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

ACİL TIP TEKNİSYENLİĞİ

Adana Sağlık Müdürü Aytekin Kemik ise kazadan duyduğu üzüntüye dile getirirken, acil tıp teknisyenlerinin, hastaya ilk acil müdahaleden ambulansın direksiyonuna geçip aracı kullanmaya kadar acil sağlık hizmetlerinin her kademesinde görev yapabildiklerini söyledi.