kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Seren Serengil 3 ay erken doğurdu

MAGAZİN
07.04.2009
Şarkıcı Serengil, yüksek tansiyon ve beyin kanaması riski nedeniyle üç ay erken doğum yaparak bir kız dünyaya getirdi. Bebeğin sağlık durumu ciddiyetini koruyor..
2006'da çıktığı Rodos tatilinde doğuma günler kala ilk bebeğini kordon bağının dolanması yüzünden kaybeden, ikinci bebeğini ise 5.5 aylıkken düşüren şarkıcı Seren Serengil apar topar İstanbul'daki Amerikan Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk iki bebeğini kaybettiği için üçüncü hamileliğinde sağlığına çok dikkat eden sanatçı, tüm çabasına rağmen üç ay erken doğum yaptı. İkinci bebeğini kaybettiğini herkesten gizleyen Serengil, yeniden hamile kalmak için tedavi görmüştü. Tüp bebek yöntemini deneyen şarkıcı, basından uzakta hamilelik geçirmek için eşi Musa Aytun ile ABD'ye gitmişti. Kandaki pıhtılaşma nedeniyle sıkıntılı bir hamilelik süreci geçiren Serengil, sürekli doktor kontrolündeydi. Doğumu ABD'de gerçekleştirmeye karar veren sanatçı, 6 Nisan'daki doğum günü öncesinde İstanbul'a gelerek annesine sürpriz yapmak istemişti. Ancak cuma akşamı evinde rahatsızlanan Serengil, 24/11 olan tansiyonu ve şiddetli baş ağrısı nedeniyle beyin kanaması riski olduğu tespit edilerek doğum gününde acil doğuma alındı.

HAYATİ TEHLİKEYİ ATLATTI
Amerikan Hastanesi yetkilileri "Bebeğin gelişiminin 21 haftayla uyumlu olduğu ve sıvısının tamamen bittiği görülmüştür. Hem annenin, hem bebeğin hayati tehlikede olması nedeniyle acil doğum kararı alınmıştır. Doğum sonrası Serengil'in tansiyonu düşmüş ve hayati tehlikeyi atlatmıştır. Ancak 400 gram ağırlığında doğan kızı yoğun bakımda tutuluyor ve hayati tehlikeyi korumaktadır" dedi.

FACEBOOK'TA "ADI STEPHANIE" DEMİŞTİ
Serengil, Facebook'taki sayfasına 26 Mart'ta ölen köpeği için duygularını kaleme aldığı satırların altına bebeğiyle ilgili şunları yazmıştı: "Stephanie bugün altı aylık... Resim koymuyorum. Bebeğim doğduğunda bunu sizlerle paylaşacağım." Serengil, bunları yazdıktan üç gün sonra hastaneye kaldırıldı.