kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Obama'nın memleketi "soykırımı" tanıdı

ANKA
Giriş Saati : 07.04.2009 15:00
Güncelleme : 07.04.2009 23:11
Yeni Haber
ABD Başkanı Barack Obama Türkiye'yi ziyaret ederken doğduğu, ABD'nin Hawaii Eyaleti Meclisi "soykırım"ı tanıdı. ..
ABD Başkanı Barack Obama'da Türkiye'yi ziyaret ederken 1961 yılında doğduğu, ABD'nin Hawaii Eyalet Temsiciler Meclisi, "Ermeni soykırımı"nı tanıdı. Böylece, Hawaii, "soykırımı" tanıyan ABD'nin 42. eyaleti oldu.

Hawaii Temsiciler Meclisi, oy birliği ile "soykırım"ı tanıyan bir karar benimsedi. Ermenistan Devlet Radyosu'na göre, kararda "soykırım suçu" kınanırken, "24 Nisan 1915, Ermeni Soykırımı'nın Anma Günü" olarak ilan ediliyor."

Bu arada, Hawaii ile birlikte ABD'de "soykırım"ı tanıyan eyaletlerin sayısının 42'ye çıktığına dikkat çekildi.

Hawaii Temsilciler Meclisi kararı, ABD'deki Ermeni çevrelerinde çok olumlu karşılandı. Kararı değerlendiren ABD'nin önde gelen Ermeni kuruluşlarından ANCA Başkanı Aram Hamparyan ise, "Hawaii'nin Ermeni Soykırımını tanıması, tüm ABD'de sivil toplumun, tüm soykırımlar konusunda güçlü ve ahlaki bir Amerikan tutumuna verdiği geniş ve büyüyen desteği yansıtıyor" dedi.

ÇOĞU ERMENİ, OBAMA'NIN "SOYKIRIMI" TANIYACAĞINI DÜŞÜNÜYOR

Ermenilerin çoğu, ABD Başkanı Barack Obama'nın 24 Nisan'da "soykırımı" tanıyacağını düşünüyor.

72 ülkedeki bin 611 Ermeni arasında düzenlenen bir ankete katılımcıların yüzde 45'i "ABD Başkanı Barack Obama'nın, bu Nisan ayında Ermeni soykırımını tanıyacağına inanıyor musunuz?" sorusuna "Kesinlikle evet", yüzde 31'i ise, "Mümkündür" yanıtını verdi.

Ermeni basınına göre, soruya "Kesinlikle hayır" yanıtını verenlerin oranı ise, yüzde 7 düzeyinde kaldı.

Anketin sonuçlarını değerlendiren Ermeni analisti Jean Eckian da, "Anketin sonuçları, açık bir biçimde Ermenilerin iyimser insanlar olduğunu gösteriyor. Diğer taraftan, Amerika'nın siyasi stratejilerine ilişkin hala saf olup olmadığımızı çok yakında öğrenceğiz. Ancak belki etik, ahlak ve adalet her şeye rağmen galip çıkar. Çok yakında öğreneceğiz" diye konuştu.