kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Köprüde NATO karşıtı eylem

CİHAN
Giriş Saati : 04.04.2009 13:02
Güncelleme : 04.04.2009 18:50
Yeni Haber
NATO'yu protesto etmek isteyen bir grup, kendilerini Boğaziçi Köprüsü'nün korkuluklarına zincirledi. Eyleme müdahale eden polis, zincirleri keserek eylemcileri karga tulumba gözaltına aldı...
Edinilen bilgiye göre; Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) üyesi 4 kişi, NATO'yu protesto etmek için Boğaziçi Köprüsü'ne çıktı. Üzerlerine "Katil NATO, No NATO" yazılı tişörtler giyen eylemciler, kendilerini köprü korkuluklarına zincirledi. Eylemciler, "NATO'ya hayır, Kahrolsun ABD, Katil NATO" şeklinde slogan attı.

Eylemden daha önce haberdar olan polis, önceden köprünün her iki tarafında önlem aldı. Eylemcileri gören polis ekipleri koşa koşa köprü ortasına geldi.

Protestocuların zincirli olması nedeniyle çevik kuvvet ve sivil polisler herhangi bir müdahalede bulunamadı. Telsizle zincirleri kesmek için köprüye makas istendi. Bu arada, eylemcilerin slogan atması polisler tarafından ağızları kapatılarak engellenmeye çalışıldı. Yaklaşık 10 dakika sonra köprüye gelen inşaat makası ile zincirler kesilerek eylemciler karga tulumba gözaltına alındı. Kelepçelenen eylemcilerle polis arasında arbede yaşandı. Gözaltına alınanlar Köprü Koruma Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.Eylem nedeniyle köprüde bir süre trafik aksadı.

Eylemcilerin polisler gelmeden önce dağıttığı bildiride ise kısaca şöyle denildi; "NATO 60. yılını kutluyormuş. Biz kutlayacak bir şey görmüyoruz. NATO insanlığın başına gelmiş en büyük felaketlerden birisidir. NATO 60 yıldır dünya halkları için ölüm acı ve gözyaşı demektir. NATO bir suç örgütüdür ve dağıtılmalıdır. Türkiye hakların katili NATO'dan derhal çıkmalıdır."