kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

4 kentte fuhuş operasyonu

AA
Giriş Saati : 04.04.2009 14:56
Güncelleme : 04.04.2009 18:50
Yeni Haber
Mersin, Adana, Nevşehir ve Batman'da eş zamanlı olarak düzenlenen fuhuş operasyonunda 72 kişi yakalandı...
Mersin İl Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, düzenlediği basın toplantısında, edinilen istihbarat çalışmaları neticesinde fuhuş yaptıkları ve bunun için yer temin ettikleri belirlenen örgüte yönelik 31 Martta Mersin, Adana, Nevşehir ve Batman'da eş zamanlı operasyon düzenlendiğini söyledi.

Şebeke sorumlusu A.D. ile 19 yıllık hapis cezasından hükümlü olduğu ve ceza evinden kaçtığı tespit edilen S.N.İ'nin de aralarında bulunduğu 47 kişinin yakalanarak, gözaltına alındığını ifade eden Ekizer, gözaltına alınan zanlılardan 20'sinin fuhuş, 6136 ve 1918 sayılı kanunlara muhalefet etmek, hırsızlık ve dolandırıcılık suçlarından sabıkalı olduklarının tespit edildiğini vurguladı.

Ekizer, gözaltına alınan 36 kişinin, ''Kanunun açıkça suç saydığı fiilleri işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve üye olma, cebir ve şiddet kullanmak suretiyle fuhşa sürüklemek, fuhuş yaptırmak ve fuhuş için yer temin etmek'' suçlarından, 11 kişinin ise ''Fuhuş yapmak ve fuhuş için yer temin etmek'' suçlarından bugün adliyeye sevk edildiğini belirtti.

Operasyon kapsamında zorla fuhuş yaptırılan ve fuhşa teşvik edilen 22 kadının, yasal işlemlerin ardından serbest bırakıldığını belirten Emniyet Müdürü Ekizer,yabancı uyruklu 3 kadın ise sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edildiğini kaydetti.