kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Güneydoğu sonuçları üzerinde düşünüyoruz

ANKARA
04.04.2009
Genelkurmay, Diyarbakır'da DTP'nin açık ara kazanmasıyla ilgili "Değerlendirme yapmamız söz konusu değil. Ancak bu, Güneydoğu'daki seçim sonucunu düşünmemize engel değil" dedi..
Genelkurmay Başkanlığı, DTP'nin açık ara farkla kazandığı Diyarbakır ve Tunceli seçim sonuçlarına ilişkin ilk değerlendirmesini "Üzerinde düşünüyoruz" diyerek yaptı. Genelkurmay, "Konuyla ilgili bizim bir değerlendirme yapmamız söz konusu değil. Ancak bu Güneydoğu Anadolu'daki seçim sonuçlarını düşünmemize engel değil" görüşünü duyurdu. Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı'nın görev ve yetkilerinde değişiklik yapan yönetmelikle ilgili, "İlgili komutanlık görüşünün tam olarak dikkate alınmadığını" bildirdi.

OBAMA DAVETİ YOK
Genelkurmay, jandarmanın görev sahasının belirlenmesinde yetkinin mülki amirlere bırakılmasını öngören yönetmelik değişikliği konusunda da "Jandarma Genel Komutanlığı'nın görüşünün tam olarak dikkate alınmadığını" belirtti. Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, haftalık bilgilendirme toplantısında 5 Nisan gecesi Türkiye'ye gelecek ABD Başkanı Barack Obama'nın TBMM'deki konuşması için henüz Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Ba şbuğ ve kuvvet komutanlarına davet gelmediğini açıkladı. Asker, DTP hassasiyeti nedeniyle TBMM'deki törenlere ve konuşmalara katılmıyor. Bu konuda dün öğleden sonra Meclis'ten verilen bilgide ise "Genelkurmay'a davetiye gönderildiği" ifade edildi. Bu arada Kahramanmaraş'ta BBP lideri Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopteri arama çalışmalarına katılan, ancak kötü hava koşulları nedeniyle zorunlu iniş yapan Sikorsky, Egemen Tatbikatı için Türkiye'de bulunan İngilizler tarafından kaldırılacak. Genelkurmay'ın ricası üzerine tatbikata CH-47 tipi nakliye helikopteri ile katılan İngiliz askerleri Kahramanmaraş'a giderek Sikorsky'nin nakliyesini gerçekleştirecek. Tuğgeneral Metin Gürak, 27 Mart'tan sonra 3 teröristin de teslim olduğunu bildirdi. Gürak, örgüt tarafından militanlara kendi lehine yayın yapan kanallar dışındaki yayınların izlenmesinin yasaklandığını anlattı.