kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kanserli hastalar bir araya geliyor

AA
Giriş Saati : 30.03.2009 11:04
Güncelleme : 30.03.2009 22:21
Yeni Haber
4. Ulusal Kanserli Hastalar Kongresi, 3-4 Nisanda Ankara Dedeman Otel'de yapılacak...
Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu (TKASK) ile Uluslararası Kanser Savaş Örgütü (UICC) tarafından düzenlenen ve Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Enstitüsünce bilimsel olarak desteklenen kongreye, bu yıl yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 500 kişi katılacak.

Konferans, panel ve poster sunumlarının olacağı kongrede, ''Kanser Hakkında Genel Bilgiler'', ''Kanserde Aşı Uygulamaları'', ''Alternatif Tedaviler'', ''Kök Hücre Tedavileri'', ''Tütün Mücadelesinde Son Durum'' ve ''Kanserle Beslenme'' gibi konular ele alınacak.

TKASK Genel Başkanı Prof. Dr. Tezer Kutluk, kanserin kalp ve damar hastalıklarından sonra insan hayatını tehdit eden en önemli sorun olduğunu belirterek, ''Böylesine önemli bir halk sorununun çözümünde, hastalar çözümün sunulduğu kişiler olmalarına rağmen, çözüme katkı adına en az temsil edilen grup oluyor. TKASK, hasta ve hasta yakınlarının, hekim ve hemşirelerin diğer sağlık çalışanları ve uluslararası örgüt temsilcilerinin katılımlarıyla kansere karşı savaşında güç topluyor'' dedi.

TKASK'nun 1947 yılından bu yana hem Türkiye'nin hem de dünyanın en eski örgütlerinden biri ve 1969'dan bu yana Dünya Kanser Örgütünün üyesi olduğunu anlatan Kutluk, yaptıkları çalışmalardan dolayı 2008'de en başarılı kanser örgütü seçildiklerini dile getirdi.

Kutluk, kurumlarının kanser konusunda farkındalığı artırmak, bilimsel çalışmalara destek vermek, halkı eğitici faaliyetlerde bulunmak, proje geliştirmek gibi çok çeşitli konularda etkin görev yaptığını söyledi.

Bu yıl 4'üncüsü yapılacak olan ''Ulusal Kanserli Hastalar Kongresi'nde de kanserin tüm yönleriyle ele alınacağını, kanserli hasta ve yakınlarının deneyimlerini anlatarak birbirlerine destek vereceklerini ve onların gözüyle hastalığa karşı verilecek mücadelede hekimden beklenenlerin dile getirileceğini ifade eden Kutluk, bugüne kadar yapılan kongrelerin, hem hasta ve yakınları hem de başta hekimler olmak üzere sağlık çalışanları açısından çok verimli geçtiğini kaydetti.

Kutluk, ilk defa bir kanser hastasının kendisinin yazdığı şiiri okuyacağını ve çektiği fotoğraflarından slayt gösterisi yapacağını, ayrıca Dünya Kanser Örgütünce düzenlenen ''Film Şeridinde Kalan Gerçek Yaşamlar'' isimli festivalden seçmelerin yer alacağını sözlerine ekledi.