kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Keloğlan filminin Bicirik'i, yaşamını yitirdi

CHA
Giriş Saati : 30.03.2009 15:10
Güncelleme : 30.03.2009 22:21
Yeni Haber
Yeşilçam'da çevirdiği Pamuk Prenses, Yedi Cüceler ve Keloğlan filmleriyle şöhreti yakalayan ve bugüne kadar onlarca filmde rol olan 55 yaşındaki cüce Aydın Babaoğlu, amansız hastalığa yenik düşerek geçtiğimiz hafta hayatını kaybetti...
Rüştü Asyalı'nın başrollerini oynadığı Türk sinemasının önemli yapıtlarından Keloğlan serisindeki "Bicirik" tiplemesiyle tanınan Babaoğlu, bundan 2 hafta önce son röportajını Cihan mikrofonlarına vermiş, Yeşilçam'ın vefasızlığından yakınmıştı.

Ereğli'de ikamet eden annesinin ölümünden sonra 2 yıldır Zonguldak'taki yeğeni Funda Yahşi tarafından bakılan ve son aylarda zor günler geçiren Yeşilçam'ın Bicirik'i, hasta yatağından sinema sektöründeki insanlara yönelik sitem dolu sözler safetmişti: "Mutluluktan perişan haldeler. Onlar beni aramayınca ben hiç aramam."

Bicirik'in son konuşması, 14 Mart 2009 tarihli gazetelerde de genişçe yer almıştı. Yedi Cüceler filminin başrol oyuncularından biri daha eksildi. Yeğenenin evinde hasta yatarken aniden fenalaşan Babaoğlu, kaldırıldığı Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kalp durması sonucu yaşamını yitirdi.

Dayısının oğlu olan Aydın Babaoğlu'na evinde zevkle baktığını belirten Yahşi, "Onun ölümü bizi çok derinden üzdü. O bizi sevecen hareketleriyle o halinde bile güldürüyordu. Onsuzluğa alışmak çok zor olacak" diye gözyaşı döktü.

SON SÖPORTAJINDA YEŞİLÇAM'IN VEFASIZLIĞINA SİTEM ETMİŞTİ

1970 yılında başrollerini Zeynep Değirmencioğlu ve Salih Güney'in paylaştığı Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler filmiyle beyaz perdeyle tanışan 55 yaşındaki cüce Aydın Babaoğlu, Rüştü Asyalı ile oynadığı Keloğlan serisindeki "Bicirik" tiplemesiyle milyonların sevgisini kazanmıştı. Son olarak, 1984 yılında çekilen "Halk Düşmanı" isimli filmle beyaz perdeye veda eden cüce Aydın Babaoğlu, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'ndan emekli olduktan sonra tığ ile elişi yaparak zaman geçiriyordu.

Yaklaşık 3 aydır yakalandığı amansız hastalık yüzünden yatağa bağımlı olarak yaşayan Bicirik, 14 kiloya kadar düştü. Doktorların, kanser teşhisi koyduğu Babaoğlu, insanların vefasızlığından yakınarak kimseyle görüşmüyordu. Özellikle yıllarca aynı seti paylaştığı rol arkadaşı Rüştü Asyalı'nın bir kez dahi kendisini aramadığını söyleyen 80 santimetre boyundaki Babaoğlu, "Hastayım; artık yatıyorum, kafamı dinliyorum. Bir yandan grip oldum, ondan sonra hastalandım. Hiç arayan soran yok. Pamuk Prenses, Yedi Cüceler, Keloğlan, Keloğlan Aramızda ve Bicirik İş Başında gibi filmlerde rol aldım. Eski rol arkadaşlarımdan ne arayan ne soran var. Onlar beni aramayınca ben hiç aramam. Mutluluktan perişan haldeler" demişti.