kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ömer Yüngül Bülent Tarlan

Vestel'in internet televizyonu otelden başlayıp evlere girecek

21.03.2009
Vestel CEO'su Ömer Yüngül ilk IPTV uygulamasını Hilton İzmir'de başlattıklarını, internet televizyonu kutularının 100 bin adedini hazırladıklarını söyledi..
Vestel ilk aşamada oteller ve kurumlar tarafından kullanılacak IPTV uygulamasının ilk adımını attı. Vestel mühendisleri tarafından hazırlanan internet televizyonu kutularının dağıtımının yaz aylarında Türk Telekom tarafından yapılacağını belirten Vestel CEO'su Ömer Yüngül "Türk Telekom tarafından düzenlenen 100 bin adetlik internet televizyonu kutusu ihalesini kazanmıştık. 2009 yılı içinde tüm kutuların dağıtımını yapacağız" dedi. Hızlı internet bağlantısı ile birlikte televizyon ekranları bilgisayar ekranları gibi kullanılıyor. Hava durumu, yol bilgileri, finans bilgileri izlediğiniz film veya dizinin yanında ekrandan takip ediliyor.

HEMEN HER DİLDE YAYIN
Otellere dünyanın her yerinden misafir geldiğini söyleyen Yüngül sözlerini şöyle sürdürdü: "IPTV otellerine gelen müşterilerine hemen her dilde televizyon yayını sunmuş oluyor. Hilton İzmir internet televizyonu uygulamasını kullanan ilk 5 yıldızlı otel olacak. Bunu diğer otellerin de takip edeceğini düşünüyoruz. Daha önce yaptığımız Hastane TV projesinin de benzer bir altyapıyı kullanıyoruz. Hastaneler ve oteller öncü kurumlar olacak."Önümüzdeki 3 yıl içinde otellerin yüzde 50'sinin internet televizyonu kullanacağını öngören Yüngül "Müşteriler talep ettikçe bu dönüşüm için oteller rekabet edecek. Internet modemleri ne kadar çok satılırsa bu kutularda benzer hızla satılacak. Türk Telekom'un projesi bizim için çok önemli" diye konuştu. Krizde iş yapış şekillerinin değiştiğini söyleyen Yüngül, 2009'un ilk 2 ayında geçen yıla göre yüzde 60'a yakın artış olduğunu belirtti. "Ülkelerin ülkelere firmaların firmalara güveni kalmadı" diyen Yüngül, kimsenin kendini güvene almadan harekete geçmediğini söyledi.