kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Televole'de adamın var, onunla şov yap"

Ergun AKSOY / KONYA-KARAMAN
21.03.2009
Erdoğan, Baykal'ın "Televizyonda tartışalım" önerisine Karaman'dan tepki gösterirken "Muhalefet şovda ama asıl şovu millet sandıkta gösterecek" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, Karaman'da CHP, MHP ve bazı medya gruplarını 'üç kafadar' olarak niteledi. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın "televizyonda tartışalım" önerisine, son günlerde muhalif çıkışlarıyla gündeme gelen ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil imasıyla yanıt verdi: "Tutturmuş bir şey TV-TV. Hayırdır ya televizyona çıkıp da şov mu yapacaksın? Televole'de var bir adamın çık onunla beraber yap. Onunla iyi anlaşırsın. Asıl şovu millet 29 Mart'ta yapacak." "Muhalefetin nasıl bir dil kullandığını görüyorsunuz" diyen Erdoğan, "Yıllarca Ankara'dan dışarıya çıkamadılar. Ben Sivas dedim, Sayın Baykal sonunda perdeyi yıktı ve Mardin'le Kars'a kadar gitti. Memnun oldum. Keşke 81 vilayetin tamamına gitse" diye konuştu. Muhalefetin ciddi bir projesinin bulunmadığını savunan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bunların lügatinde hizmet diye bir kavram yok. Tek bildikleri karalamak, çamur atmak, demagoji yapmak. Tutturmuş bir şey TV, TV, TV. Hayırdır ya televizyona çıkıp da şov mu yapacaksın? Ee Televole'de var bir adamın çık onunla beraber yap. Onunla iyi anlaşırsın. Ama kusura bakma bizim işimiz var. Biz bu milletin ciddi meselelerini konuşuruz. Ha benim milletim bir şov yapacak, 29 Mart akşamı milletim sana sandıkta demokratik bir şov yaparak dersini verecek." Erdoğan muhalefet liderlerine eleştirilerini, Konya mitinginde de sürdürerek "Bunlar koltuğa öyle yapışmışlar ki koltuk bunları atıyor. Bunlar koltuktan kopmuyor. Bunlar milliyetçiyiz diyorlar. Bunlar milliyetçi falan olmaz. Bu MHP kafatası milliyetçisi" diye konuştu.

'NİFAK TOHUMU EKTİLER'
Partililere "Sizin verdiğiniz yetki onları rahatsız etti" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yolumuza engel çıkarmak için her yola başvurdular. Karanlık planları ellerinde kaldı. Bu ülkenin toprağında nifak tohumu ekenler var. Bu ülkenin topraklarında nifak yetişmez. Biz Mohaç'ta, Kosova'da, Niğbolu'da kardeşliğimizi perçinledik. Yemen'de, Çanakkale'de, İstiklal Harbi'nde bir olduk. Ne diyor Hz. Mevlana, 'Güneş üflemekle sönmez.' Bizim kardeşliğimiz de güneş gibidir. Ülkenin kötülüğünü isteyenlere karşı verdiğiniz yetkiyle karşı durmaya devam edeceğiz."