kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

21.03.2009
Hamas, dullar için çöpçatan oldu
Hamas, Gazze'deki dul kadınlarla evlenen ve onların masraflarına karşılamayı taahhüt eden erkeklere 3 bin dolar vereceğini açıkladı. Ancak böyle bir karar alan erkeklerin dinine bağlı ve düzgün ahlaka sahip kişiler olmaları gerektiğinin altını çizdi. İsrail'in düzenlediği operasyon sonrasında eşlerini kaybederek zor duruma düşen kadınlara yardım etmek için böyle bir adım atıldığı açıklandı. İsrail'in 23 gün süren Gazze operasyonunda yaklaşık 1400 kişi hayatını kaybetmişti.

Rehn, genişleme karşıtlarına tepkili

Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn AB'de genişlemeye ara verilmesiyele ilgili Almanya'nın önerisine tepki gösterdi. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in partisi Hıristiyan Demokrat Birliği'nin 7 Haziran'daki AP seçimi sırasında programına "genişlemeye ara verilmesine" ilişkin bir ifade koymasına tepki gösteren Rehn "Mali kriz, ekonomik bunalım, gibi zor günler yaşıyoruz. Ama AB kendi içinde birçok işi yapabilir" dedi.

ABD temasında sloganı 'reset'
Barack Obama'nın başkan olmasıyla verilen sıcak mesajlarla ılımlı bir yola giren ABD-Rusya ilişkilerinin geleceği için slogan sözcük bulundu. Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev 1 Nisan'da İngiltere'de görüşeceği Obama ile iki ülke ilişkilerinde yeni bir dönem açılacağını söylerken "Aslında ben reset (sıfırlamak) kelimesini çok sevdim. Dışişleri bakanım Sergey Lavrov ve meslektaşı Hillary Clinton bu kelimeyi kullandılar" diye konuştu.

Korsanlar Yunan gemisini kaçırdı
Somali'nin Aden Körfezi'nde gemilere el koyarak fidye isteyen korsanlar bu kez Yunanistan'ın bir gemisini kaçırdı. Bir Yunan şirketi için Karadeniz'den Kore'ye metal taşıyan Titan gemisi dün öğle saatlerinde 24 mürettabatıyla birlikte korsan saldırısına yakalandı. St. Vincet bayraklı gemiyi ağır silahlarla basan 50'ye yakın korsan şu ana kadar fidye taleplerini iletmedi. Geçen ayda bir başka Yunan gemisi korsanlar tarafından kaçırılmıştı.