kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

21.03.2009
Elektrik fiyatları nisanda ucuzlayacak
Elektrik fiyatlarında 1 Nisan'dan itibaren sanayide yüzde 1.66, konutta yüzde 1.58 oranında indirim yapılacak. EPDK Başkanı Hasan Köktaş, 1 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere dağıtım şirketlerinin sattıkları sanayi elektriğinin fiyatında yüzde 1.66, konutlarda kullanılan elektriğin fiyatında ise yüzde 1.58 oranında indirime gidildiğini açıkladı. Buna göre orta gerilim sanayi elektriğinin kilovatsaat fiyatı 17.137 kuruştan 16.852 kuruşa, mesken elektrik fiyatı da 19.803 kuruştan 19.489 kuruşa geriledi.

Türkiye ile İran enerjide söz kesti

5. Dünya Su Forumu'na 70 kişilik delegasyonla katılan İran Enerji Bakanı Perviz Fettah, Türkiye ile İran arasındaki enerji işbirliği için önceki gece 23.00'e kadar çalıştıklarını ve bir ay içinde imzalanacak bir sözleşme hazırladıklarını söyledi. Fettah, "Türkiye ile İran arasında transfer hatları kurulacak. Hidroelektrik santraller İran'da yapılacak. Temel santraller de İran'da her 2 ülke işbirliğinde inşa edilecek. Tüm bu elektrik Türkiye'ye dağıtılacak" dedi. Türkiye'ye 200 megavat gücünde enerji ihraç ettiklerini belirten Fettah, "Bu, yıl sonunda 400'e, önümüzdeki 2 yılda da bin megavata yükseltilecek. Türkiye ile İran arasında büyük bir ek paketten söz ediyoruz. 6 bin megawatlık bir enerjinin planlamasını yapmamız gerekiyor. tüm bu elektirk ve enerji Türkiye'ye verilecek" dedi. Çağdaş ÇETİNDEMİR /SABAH

BM 750 milyar $'lık yeşil yatırım önerdi
Birleşmiş Milletler Çevre Ajansı (UNEP) 750 milyar dolarlık Yeşil Yeni Anlaşması'nın hem çevreyi koruyacağını hem de ekonomiyi düze çıkaracağını söyledi. 750 milyar dolarlık fonun petrol üzerine konulacak yeni vergilerle elde edilmesi gerektiğini ifade eden BM Çevre Ajansı Başkanı Achim Steiner, Oslo'da yaptığı açıklamada harcamaların da 5 çevresel alana odaklanması gerektiğini belirtti. Bunları binalarda enerji verimliliği, güneş veya rüzgar enerjisi, iklim değişikliği ve yoksullukla mücadele olarak sıraladı. Bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini belirten Steiner, G-20 zirvesinde bu konunun da gündeme getirileceğini belirtti. UNEP'in yayınladığı rapora göre dünyanın gayri safi milli hasılasının yüzde 1'i yani yaklaşık 750 milyar dolar bu konuda yeterli olacak.