kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ikea yerli ürüne Türk bayrağı dikecek

PINAR ÇELİK
21.03.2009
Ikea Türkiye, yeni mağaza için Adana, Antalya ve Ankara'da arazi arayışına girdi. Firma bir yandan da Türkiye'de üretilen bütün ürünlere Türk bayrağı amblemi koymaya hazırlanıyor..
Türkiye'ye 2005 yılında giren ve faaliyet gösterdiği her yıl bir mağaza açan Ikea, küresel krize rağmen Türkiye'de yeni bir mağaza açmak için Ankara, Adana ve Antalya'da arazi arayışına girdi. Ikea merkezinin Türkiye'nin performansından çok memnun olduğunu ve Türkiye'nin nüfus yoğunluğu yüksek yerlerine mağaza açmak istediklerini belirten Ikea Türkiye Genel Müdür Yardımcısı John Kersten, göreve geldiği altı aydan sonra ilk kez Sabah'a konuştu. Ikea'nın yatırım noktasında değil arazi bulma noktasında sıkıntı yaşadığını belirten Kersten, "Mağaza açmak için büyük metrekarelere ihtiyaç duyuyoruz. Hem şehiriçinde hem de böyle büyük metrekareli araziler kolay kolay bulunmuyor" dedi.

BÜYÜK MAĞAZALAR OLACAK
Kersten, bazı ülkelerde küçük mağazaları olduğunu ancak Türkiye'de bu konsepti uygulamayı düşünmediklerini belirterek, "Daha fazla müşteriyle daha fazla para kazanmak büyük alanlarda satış yapmak zorundasınız" dedi.

ÜRÜNLERE TÜRK BAYRAĞI
Türkiye'nin 20 yıldır Ikea'ya üretim yaptığını, Ikea'nın Türkiye pazarına girmesinin ise üretimin artması noktasında avantaj yaratacağına dikkat çeken Kersten, ay sonu itibariyle yeni bir uygulamaya geçeceklerini Türkiye'de üretilen ürünlere Türk bayrağı koyacaklarını söyledi. Kersten, "Bu şekilde Türkiye'de üretilen ürünlere destek vermiş olacağız. Türkiye bugüne kadar yöneticilik yaptığım ülkeler arasında en sevdiğim ülke oldu" dedi.