kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

32 yıl boyunca ziyaret ettiği mezara gömüldü

SAVAŞ AY
21.03.2009
Önce kaptan pilot baba 1974'te THY uçağıyla düşüp öldü. 32 yıl sonra hostes olan kızı, görev yaptığı uçakta beyin kanamasından öldü. Baba kız şimdi aynı şehitlikte yatıyor..
THY'nin kaptan pilot İlhan Günaydın yönetimindeki 'Van' adlı yolcu uçağı 26 Ocak 1974'de İzmir'e inişinde düştü. Bu feci kazada kaptan Günaydın'la birlikte yardımcı pilot ve 2 hostes dahil tam 64 kişi hayatını kaybetti. THY görevlisi pilot ve hostesler 27 Ocak günü büyük bir törenle Edirnekapı'daki şehitlikte toprağa verildi.. İlhan Günaydın geride gözü yaşlı bir eş ve 2 kız çocuğu bırakmıştı. Bu minik yavrulardan Ömür henüz 5 yaşındaydı.

'BEN DE UÇACAĞIM'
Yıllar yılları kovaladı. Önce abla Tülay, babasının anısına hürmeten THY'ye hostes olarak girdi. Kardeşi Ömür ise parlak bir öğrencilik yaşamından sonra İTÜ Fizik Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Ancak bu genç kız da babası ve ablası gibi göklerde olmak istiyordu. Mühendislik yapmak yerine o da hostesliği seçti. Yeni mesleğini çok seviyor çok çalışıyordu. Bu özellikleriyle kısa zamanda terfi edip kabin amiri oldu. Bir uçuş sırasında tanıştığı Lig TV kameramanı Haluk Günay'la birbirlerini çok sevip evlendiler. Bir yıl sonra da oğulları Sarp dünyaya geldi.

YAMAN KADER
Malesef bebek Sarp henüz 6 aylıkken 2. felaket gelip çattı. Finlandiya'ya sefer yapan uçakta fenalaşıp bayılan Ömür Günay ağır bir beyin kanaması geçiriyordu. Ne yazık ki kurtarılamadı. Doktorların yoğun çabasına rağmen 5 gün komada kaldığı hastanede hayata veda etti. 37 yaşındaydı ve o da babası gibi hava şehidi olmuştu. Ömür Günay kaderin yaman bir oyunu sonunda tam 32 yıl boyunca ziyaret ettiği şehit babasının mezarına gömüldü. Annesini 6 aylıkken kaybeden minik Sarp'ın babası Haluk Günay " Eşim doğum öncesi gülerek benden izin istemişti. 'Oğlumuz doğunca 2 yaşına kadar onunla koyun koyuna yatayım' diyordu. Ne yazık ki oğlumuzla değil küçük yaşta yitirdiği şehit babacığıyla kabirde koyun koyuna yatıyor" diyordu.
Haberin fotoğrafları