kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

G20 Maliye Bakanları toplantısı başladı

AA
Giriş Saati : 14.03.2009 12:59
Güncelleme : 14.03.2009 14:42
Yeni Haber
G20 ülkelerinin 2 Nisan'da Londra'da yapacakları Zirve öncesinde, söz konusu ülkelerin maliye ve ekonomi Bakanları İngiltere'nin Brighton kenti yakınlarındaki Horsham kasabasında toplandı.

Toplantıda Türkiye'yi önceki gece Londra'ya gelen ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Başkanı Başkanı Durmuş Yılmaz temsil etti.

G20 ülkelerinin Maliye Bakanları'na ev sahipliği yapan İngiltere Maliye Bakanı Alastair Darling, dünden bu yana maliye bakanları olarak zirve öncesi çalışmalarını sürdürdüklerine dikkat çekerken, bütün çabalarının süregelen ekonomik krize ortak bir çözüm üretmek olduğunu söyledi.

G20 maliye bakanları ve merkez bankası başkanları öğleden sonraya kadar toplantılarını Horsham kasabasındaki tarihi South Lodge otelde sürdürecek.

Bakanlar toplantısı İngiltere Maliye Bakanı'nın öğleden sonra yapacağı basın toplantısıyla sona erecek.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ile beraberlerindeki heyetin yarın Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.

NİSAN ZİRVESİNDE ELE ALINACAK PLANLA İLGİLİ GÖRÜŞ AYRILIKLARI BULUNDUĞU BİLDİRİLDİ

G20 ülkelerinin Maliye Bakanlarının 2 Nisan'da Londra'da yapılacak Zirve öncesinde Brighton kenti yakınlarındaki Horsham kasabasında yaptıkları toplantı sürüyor.

Toplantının gündeminde zor durumdaki ekonomilere daha çok parasal destek sağlanması, bankaların daha sıkı denetlenmesi, uluslararası finans kurumlarının daha çok desteklenmesi, finans piyasalarında uygulanan kuralların gözden geçirilmesi, vergi indirimleri yapılması gibi konuların yanı sıra, ABD yönetiminin ortaya koyduğu piyasanın canlandırılmasına yönelik olarak kamu harcamalarının arttırılmasının sağlanması gibi konuların bulunduğu belirtiliyor.

Bugünkü görüşmelerin sonunda G20 Maliye Bakanlarının sonuç bildirgesinde çok spesifik noktalara vurgu yapmaktan kaçınacakları, sonuç bildirgesinde daha genel ifadelere yer verilmesinin beklendiği kaydedildi.

Maliye Bakanlarının IMF gibi zor durumdaki ekonomilere yardım eden kuruluşların parasal olarak desteklenmesinin yanı sıra, Dünya Bankası tarafından yapılan finansal sistemin temizlenmesi gibi önerileri de ele aldığı ifade edildi.

Bu arada toplantıya verilen kahve molasında Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu bakan ve merkez bankası başkanları aile fotoğrafında bir araya geldi.

Bakan Şimşek'in öğleden sonra toplantının bitiminin ardından bazı ikili görüşmeler gerçekleştirmesi, bu çerçevede IMF yetkilileriyle de bir araya gelmesi bekleniyor.

G20 ülkeleri Maliye Bakanları toplantısı İngiltere Maliye Bakanı Alastair Darling'in basın toplantısıyla sona erecek.