kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Giriş Saati : 14.03.2009 09:05
Güncelleme : 14.03.2009 22:04
Yeni Haber
Meteoroloji'den yapılan değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri.....
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların; sabah saatlerinde Doğu Akdeniz (Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş), Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'de (Trabzon, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt), öğleden sonra Doğu Anadolu'nun iç kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :
İç ve Doğu bölgelerde hissedilir derecede (8 ila 10) derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR :
İç ve batı bölgelerde kuzey ve kuzeybatı, doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ:
Yağışların; sabah saatlerinde Doğu Akdeniz (Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş), Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'de (Trabzon, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt), öğleden sonra Doğu Anadolu'nun iç kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, taşkın, su baskını vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ VE KAR ERİMELERİ RİSKİ:
Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI: Güneydoğu Anadolu ile Malatya ve Elazığ çevrelerinde etkisini sürdüren toz taşınımının, yağmurun başlamasıyla çamur şeklinde yağışlara neden olabileceğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (görüş mesafesinde azalma vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.

ZİRAİ DON UYARISI: Yurdun büyük bölümünde, bu geceden itibaren 16 Mart gecesine kadar ''zirai don'' beklendiği bildirildi.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ''Zirai Don Uyarısı''nda, Türkiye'nin soğuk havanın etkisinde olduğu belirtildi.

Soğuk hava nedeniyle bu gece ve yarın gece Edirne ve Kırklareli çevrelerinde, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, kıyı şeridi hariç Ege ve Akdeniz'de, İç Anadolu'da, Batı ve Orta Karadeniz'de ve iç kesimlerde ''zirai don'' beklendiği kaydedildi.

16 Mart 2009 gecesi de kıyı şeridi hariç tüm yurtta ''zirai don'' olacağı uyarısı yapıldı. Uyarıda, dondan zarar görecek üreticilerin gerekli tedbirleri alması istendi.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu, doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Bilecik) ile öğle saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur, Trakya (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ) ile Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

EGE: Parçalı çok bulutlu, ilk saatlerde İzmir,Aydın ve Bodrum çevreleri ile öğle saatlerinden sonra İzmir, Manisa, Afyon, Kütahya ve Uşak aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde (Afyon, Kütahya ve Uşak) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, doğusu ile Isparta çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Genellikle sağanak, Isparta çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; sabah saatlerinde Doğu Akdeniz'de (Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş) kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde (Bolu ve Kastamonu) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'de (Trabzon, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt) kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel kar erimesi ve çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU:
Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Batısı (Erzincan, Tunceli, Malatya ve Elazığ) ile Iğdır'da yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların sabah saatlerinde bölge genelinde, öğleden sonra bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Malatya ve Elazığ çevrelerinde etkisini sürdüren toz taşınımının, yağmurun başlamasıyla çamur şeklinde yağışlara neden olabileceğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli olması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneli, öğleden sonra kuzey ve batı kesimleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak esecek. Bölge genelinde etkisini sürdüren toz taşınımının, yağmurun başlamasıyla çamur şeklinde yağışlara neden olabileceğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli olması gerekmektedir.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...