kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Rüşvetçi Türk Obama'nın planını bozdu

CİHAN
Giriş Saati : 14.03.2009 12:21
Güncelleme : 14.03.2009 17:20
Yeni Haber
ABD'deki bir Türk yaptığı yolsuzluk nedeniyle Başkan Barack H. Obama'nın Bilişim Bakanı atamasını durdurdu...
Washington Belediyesi'nde bilişim departmanı yöneticisi olarak çalışan Yusuf Acar, görevini kötüye kullanmak, rüşvet almak ve zimmetine para geçirmek suçlaması ile FBI tarafından gözaltına alındı.

Türkiye doğumlu olan Acar'ın böylesine bir suçtan tutuklanması, Amerikalı karısı Galen Rita Acar'ın üstü olan ve yakın zamanda yemin ederek Bilişim Bakanı olarak göreve başlaması beklenen Vivek Kundra'nın atamasını da durdurdu. Kundra'nın suça iştirak etmediği, ancak soruşturma sonuçlana kadar atamasının durdurulduğu bizzat Beyaz Saray tarafından ilan edildi.

Cumhuriyetçi Parti de konu ile ilgili açılmasında, Kundra'nın görevi bırakması gerektiğini, zira yolsuzluğun onun gözetimi altındaki bir birimde yaşandığını belirtti. Yıllık kazancı 127 bin dolar olan Acar'ın yetkisini kullanarak ihaleleri tanıdığı bir firmaya yüksek fiyatla verdiği ve farkını da kendi kurduğu bir firmaya aktararak karı bölüştüğü iddia edildi. Evinde yapılan aramada 70 bin dolar nakit bulunan Acar'ın ihbar sonucu yakalandığı kaydedildi.

Acar'ın bir konuşmada, yakalanma ihtimaline karşın, "İlk uçakla Türkiye'ye gider ve kaybolurum" dediği ve Türkiye'ye diplomatik koruma ile 200 bin dolar aktarmayı planladığını söylediği ifade edildi. Kaçma ihtimaline karşın Acar, kefaletsiz hapishaneye konuldu. Acar'ın ilk duruşması Salı günü yapılacak.