kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Şu toz duman ortadan kalksın banka satın almayla ilgileniriz'

KERİM KARAKAYA
14.03.2009
Yapı Kredi Genel Müdürü Tayfun Bayazıt, 2009'da önceliklerinin tasarruf yapmak olduğunu belirtirken, 2010'da 1000 şube hedefi için çalışacaklarını ve satın almalarla ilgileneceklerini söyledi..
Yapı Kredi Genel Müdürü Tayfun Bayazıt, kriz koşulları altında 2009'a yönelik stratejilerini açıkladı. Bayazıt, 2009'da öncelikle etkin tasarruf tedbirlerini devreye sokacaklarını ve aktif kalitesini korumaya çalışacaklarını belirtti. Yapı Kredi ayrıca krizin etkilerinin azalması ile birlikte banka satınalmaları ile de ilgilen - ecek. Bayazıt, 2009'un kredi koşulları nedeniyle sektörde konsolidasyonu zorlaştırdığını belirterek, "Ama şu toz duman bir ortalıktan kalksın, tablo netleşmeye başlayınca konsolidasyonların olacağı çok açık. Şu anda kar marjları üzerindeki rekabetçi baskı ile maliyet baskısı konsolidasyonları önümüzdeki dönemde hızlandıracak" dedi. Krizin ortadan kalkması ile satınalmalarla ilgilenebileceklerini söyleyen Bayazıt, "Bizim özellikle derinlik kazanmak istediğimiz kesim bireysel ve KOBİ kesimi konusundaki görüşümüz koruyoruz. Hissedarlarımıza değer katma vaadi olan her konu ilgi alanımızda olmaya devam edecek. Satınalmalarla kesinlikle ilgileneceğiz" dedi. "Geli r tarafında çok ciddi bir baskı olacağı açık" diyen Bayazıt, yeni yılda yüzlerce kalemde tasarruf tedbiri alacaklarını kaydetti. Bayazıt, "İşlem hacimleri ve faizler düştü. Sektördeki rekabet ise devam ediyor. Bu nedenle bu yıl, etkin masraf yönetimi yapacağımız ve aktif kalitesini korumaya yönelik adımlar atacağımız bir yıl olacak. İçine girdiğinizde tasarrufa gidilecek yüzlerce kalem var. Hemen her kalemde tasarrufa gidilecek" dedi.

'KRİZE GÜÇLÜ GİRDİK'
"Biz tedrici tasarruf önlemleri almıyoruz. Gider kalemlerinde kalıcı iyileştirmeler daha önemli" diyen Bayazıt, 2008'de alternatif dağıtım kanalları'na ağırlık vererek "yeni nesil" 678 ATM'yi hizmete sunduklarını ve şube maliyetlerini azaltma yönünde önemli bir adım daha attıklarını belirtti. Bankanın güçlü sermayesi ile ekonominin ihtiyaç duyduğu finansmanı 2008 yılında sağlamaya devam ettiğini belirten Bayazıt, "Son derece likit, sağlam ve dengeli bilanço, gelişmiş risk yönetimi ve güçlü öz kaynakla bu zorlu döneme girdik" dedi.
Haberin fotoğrafları