kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Fatih Arslan, ekonomik ortam düzeldiğinde bir fabrika da yurtdışında açmayı düşündüklerini söyledi.

Çiğköfteyi Etiler'e sevdirdi sıra Avrupa sosyetesinde

Pınar ÇELİK EKONOMİ
13.03.2009
Elazığ'daki 16 yıllık torna tezgâhını bırakıp çiğköfteci olan Ahmet Arslan'ın oğlu Fatih Arslan, aldığı sertifikayla Avrupa'ya organik çiğköfte ihraç edecek..
Elde yaptığı çiğ köfteleri bir kamyonette satarak başladığı çiğ köftecilik işini fabrikayla devam ettiren Ahmet Arslan'ın oğlu Fatih Arslan, organik çiğ köfte ile Avrupa'ya açılıyor. Türkiye'nin ilk çiğköfte fabrikasını kurduklarını ve organik talebi doğrultusunda organik çiğ köfte üretimine de başladıklarını belirten Fatih Arslan, nisan ayında ilk şubelerini Almanya'ya açacaklarını belirtti. İlk etapta Türklerin yoğun olarak yaşadığı Avrupa ülkelerine açılmayı planladıklarını daha sonra da Ortadoğu'ya yayılacaklarını dile getiren Arslan, "Türklerin yaşadığı yerlerde daha çok döner ve kebap var. Biz bu alandaki açığı kapatacağız" dedi.

'2 MİLYON TL CİRO YAPARIZ'
Şimdilik ürünleri soğuk zincir kamyonlarla göndereceklerini belirten Arslan, piyasalar düzeldiğinde lojistik ve soğuk zincir yükünü hafifletmek için Avrupa'da da üretim tesisi açabileceklerini ifade etti. 2008'i 1 milyon TL'nin üzerinde ciro ile kapattıklarını ve 2009'da 2 milyon TL ciroya ulaşmayı hedeflediklerini belirten Arslan, franchise ile büyüyeceklerini, bayi sayısının ise ek 5 mağazayla 25'e ulaşacağını kaydetti. Çiğ köftenin 'çiğ' algısı nedeniyle insanların kafasında soru işaretleri oluşturduğuna dikkat çeken Arslan, organik çiğ köfte sertifikasıyla bu önyargının da önüne geçeceklerini söyledi. Arslan şöyle konuştu: "Şubelerimiz arasında en iyi performansı Etiler gösteriyor. Biz de buradan yola çıkarak Avrupa ülkelerine de yayılmaya karar verdik. Organik çiğköfteyle her kesime ulaşacağız."