kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu.

13.03.2009
Halkbank'tan sağlık çalışanlarına kredi
Halkbank, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla hazırladığı Nöbetçi Kredi ile sağlık sektörü çalışanlarına özel avantajlar sunuyor. Yüzde 1.49 faiz oranı ve 36 ay vadeli Nöbetçi Kredi kefilsiz kullandırılıyor. Üst limiti 20 bin TL olan krediden 10 Nisan 2009'a kadar yararlanılabilecek. Halkbank'ın 2008 yıl sonu itibariyle bireysel kredilerde yüzde 34'lük bir artışa imza atarak yüzde 26 olan sektör ortalamasının üzerine çıktığını belirten Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru "Nöbetçi Kredi'nin sağlık sektörü çalışanlarının kişisel ihtiyaçlarına çözüm olacağına inanıyor, tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı'nı kutluyorum" dedi.

Hızlı trenin sinyali Alcatel-Lucent'ten
TCDD kısa bir süre önce hizmete aldığı Eskişehir Ankara arasındaki yüksek hızlı tren hattının sinyalizasyonu ve haberleşmesi, Alcatel-Lucent ve Thales firmalarının ortak bir çalışması çerçevesinde sağlandı. Alcatel- Lucent ve Thales buna ek olarak, TCDD'nin Eskişehir- İnönü ve Esenkent-Sincan arasındaki hızlı tren ulaşımının (YHT) sinyalizasyon ve haberleşme projesi için de 13 milyon euroluk bir sözleşme imzaladı. Dünyanın en önemli demiryolu ve metro operatörlerinin tercihi olan Alcatel-Lucent, bu hat üzerinde çalışan hızlı tren sisteminin yeni entegre haberleşme platformunu kuracak, projeyi yönetecek.

Makedonya'da tesis için yer bakıyor
Anadolu Cam Sanayi A.Ş'nin, Makedonya'da cam ambalaj tesisi kurmak için fizibilite çalışmalarına başlayacağı bildirildi. Anadolu Cam Sanayi A.Ş. tarafından İMKB'ye gönderilen yazıda, 2007 yılından bu yana sürdürülen görüşmeler doğrultusunda, şirketin, Makedonya'da bir cam ambalaj tesisi kurmaya yönelik olarak Üsküp Teknolojik Sınai Kalkınma Bölgesi'nde fizibilite çalışmalarına başlamak üzere, Makedonya Cumhuriyeti hükümeti ile protokol imzaladığı belirtildi.

LED ışıklı buzdolabı sebzeleri taze tutuyor
Beyaz eşya üreticileri daha az enerji tüketimi ve yeşil teknolojiler için yarışıyor. Özellikle kentli insanların sağlık takıntısına yanıt veren ürünler birbiri ardına tanıtılıyor. LG ürünlerin dışında anne babalara bedava koçluk eğitimi de sunuyor. Buzdolaplarının içi Biosilver adı verilen antibakteriyel bir madde ile kaplı ve contaları da Bioshield adında antibakteriyel bir maddeden üretildi. LG buzdolaplarındaki LED ışık sayesinde sebzeler daha uzun süre taze kalıyor ve nemi korunuyor.

Prof. Akgiray, SPK Başkanlığı'na atandı
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanlığı'na Profesör Doktor Vedat Akgiray, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanlığı'na da Mehmet Küçük atandı. Bakanlar Kurulu'nun konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı. SPK'da boş bulunan üyeliğe de Mustafa Korhan, TAPDK'da başkan vekilliğine de Yüksel Denli getirildi.