kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Suzan Sabancı Dinçer

Akbank Düşünce Kulübü gençleri Harvard Yaz Okulu'na gönderiyor

13.03.2009
Akbank Düşünce Kulübü, "Küresel iddiası olan yaratıcı ortam/kültür nasıl yaratılır?'' temalı yarışmada KREI eseriyle birinci olan gençleri Harvard Üniversitesi Yaz Okulu bursu ile ödüllendirdi..
Akbank tarafından geçtiğimiz eylül ayında kurulan "Düşünce Kulübü"nün ilk üyelerine sertifikaları verildi. Tanıtımları üniversitelerde çeşitli aktivite ve kanallardan yapılan Akbank Düşünce Kulübü'ne katılmak için 1.650 öğrenci başvurdu. Her yıl kriterlere uygun en fazla 30 öğrencinin katılacağı kulübe bu yıl 22 öğrenci kabul edildi. Düşünce Kulübü üyelerinin, bu yıl "Türkiye'de küresel iddiası olan yaratıcı ortam/kültür nasıl yaratılır?'' teması çerçevesinde ödül kazanan grup Harvard Üniversitesi Yaz Okulu Bursu ile ödüllendirildi. Bilkent Üniversitesi'nden Ayhan Şebin, ODTÜ'den Sinan Açıkgöz ve Can Özüretmen, Esperanto dilinde yaratıcılık anlamına gelen ''KREI'' projesiyle kazandığı ödülü Akbank Yönetim Kurulu Üyesi Suzan Sabancı Dinçer'in elinden aldı. Akbank'ın gençlerle birlikte Türkiye'nin geleceği için birlikte değer yaratmak amacıyla hayata geçirdiği ''Düşünce Kulübü''nün ödül töreninde konuşan Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, amaçlarının üniversite gençliği ile iş dünyasını bir araya getirmek olduğunu belirtti.

KAZANAN TÜRKİYE OLDU
22 gencin Akbank Düşünce Kulübü'nün ilk kurucuları olduğunu söyleyen Dinçer, "Projeleri görünce ülkemiz, sektörümüz, kurumlar ve gençler adına cesaretlendim. Bu projede asıl kazanan Türkiye oldu'' diye konuştu. Akbank İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zeki Tuncay da Akbank'ın gençleri ve eğitimi temel alan projelerine devam edeceğini belirtti. Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Oğuz Babüroğlu ise kulübün, Türkiye'deki yaratıcılık potansiyelini gerçekleştirmek üzerine yapılan bir yatırım olduğunu söyledi.