kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar soğuyacak - HARİTALI

Giriş Saati : 12.03.2009 08:35
Güncelleme : 12.03.2009 20:10
Yeni Haber
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinde görülen yağışlara ilave olarak batı kesimlerinin sabah saatlerinden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara'nın batısı (İstanbul, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) ve Kıyı Ege'de (İzmir, Manisa, Muğla, Aydın) kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeydoğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacak, batı bölgelerde 3 ila 5 derece azalacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, Marmara ile akşam saatlerinden itibaren Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren Marmara ve Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetlice esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

İSTANBUL'DA KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI: İstanbul'da öğleden sonra başlayacak sağanak yağış nedeniyle vatandaşlar ve ilgililer sel ve su baskınlarına karşı uyarıldı.

Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürlüğü Bölgesel Hava Tahmin Merkezinden yapılan açıklamada, İstanbul ve çevresinin öğle saatlerinden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği, yağışların akşam saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak gök gürültülü sağanak yağış şeklinde devam edeceği ve Cuma günü öğle saatlerine kadar süreceği belirtildi.

Rüzgarın kuzey doğu yönlerden kuvvetli olarak eseceği ifade edilen açıklamada, hava sıcaklığının da yağışla birlikte hissedilir derecede azalacağı bildirildi. Açıklamada, kuvvetli sağanak yağışın oluşturacağı sel, su baskını ve taşkın gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlar ve ilgililerden tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.

KUVVETLİ YAĞIŞ: Yağışların Marmara'nın batısı (İstanbul, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) ve Kıyı Ege'de (izmir, Manisa, Muğla, Aydın) kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, taşkın, su baskını vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR: Rüzgarın; öğle saatlerinden itibaren Marmara'da kuzeydoğu (Poyraz) ve Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ VE KAR ERİMELERİ RİSKİ: Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ) ile öğle saatlerinden sonra İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Bursa çevreleri, akşam saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinin yüksekleri karla karışık yağmur şeklinde olacak. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Çanakkale çevrelerinde, akşam saatlerinden sonra batısında (Çanakkale, Edirne, Tekirdağ, Balıkesir, İstanbul, Kocaeli, Bursa) kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

EGE: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren Kuzey Ege kıyıları, öğle saatlerinden itibaren Kıyı Ege ile Manisa çevreleri, akşam saatlerinden itibaren Kütahya, Afyon, Uşak ve Denizli çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak, kıyıları gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Kıyı Ege'de kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar;öğle saatlerinden itibaren Kıyı Ege'de güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra batısı (Antalya, Isparta, Burdur, Alanya) yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Sivas çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren Eskişehir ve Çankırı çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Kastamonu, Karabük ve Sinop ve Bolu çevreleri, gece saatlerinde Zonguldak, Bartın ve Sinop çevreleri yağmurlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ:
Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile öğle saatlerinde Ordu ve Tokat çevreleri, akşam saatlerinde Samsun, Ordu ve Giresun çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadenizin iç kesimlerinin yükseklerinde (Gümüşhane, Bayburt) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel kar erimesi ve çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi (Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Tunceli) ile öğle saatlerinde Bingöl, Elazığ, ve Muş çevreleri, akşam saatlerinde Tunceli ve Bingöl çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak; Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olacak. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Diyarbakır çevreleri yağmurve sağanak yağışlı geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...