kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

12.03.2009
Türkiye'nin ilk çocuk tiyatrosu açıldı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Türk tiyatrosunun kurucusu Muhsin Ertuğrul'un hayalini gerçekleştirerek Türkiye'nin ilk Çocuk Sahnesi'ni açtı. Türkiye'de çocuk tiyatrosunun kurucusu kabul edilen ve "Çocuklara İlk Tiyatro Dersi" oyunuyla çocukları tiyatroyla tanıştıran M. Kemal Küçük adına açılan çocuk sahnesi, 143 kişi kapasiteli 3 ayrı tribünden oluşuyor. "Küçük Kemal Çocuk Sahnesi", bütünüyle çocuklara yönelik tasarımı ile Türk Tiyatrosu adına bir ilk olma özelliği taşıyor. Çocuk Sahnesi'nde sergilenen ilk oyun Turgut Denizer'in yazıp yönettiği 'Benim Arkadaşım Yok' adlı oyun oldu. Zeynel YAMAN

10 bin adet taklit ilaç ele geçirildi
Üsküdar Harem Otogarı'ndaki bir yolcu otobüsünde 10 bin 753 adet taklit ilaç ele geçirildi. Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, taklit marka ilaçların üretim, dağıtım ve satışına yönelik çalışmalar kapsamında önceki gün Harem Otogarı'ndaki bir yolcu otobüsüne operasyon düzenledi. Farklı markaların taklitleri olan toplam 10 bin 753 adet ilacın ele geçirildiği operasyonda, ilaçların sahibi olduğu öne sürülen bir kişi gözaltına alındı. Emniyette hakkında "kişilerin sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde ilaç üretme ve satma" suçundan işlem yapılan şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Üniversiteliler için kampanya
İstanbul Modern Sanat Müzesi, 13 Martta üniversite öğrencilerine yönelik, "Senin Arkadaşın Bizim Arkadaşımız" başlıklı kampanya başlatacak. Konuya ilişkin açıklamaya göre, kampanya kapsamında İstanbul Modern'de sergilenen "Gölgeye Övgü" sergisi boyunca her üniversite öğrencisinin yanında gelen arkadaşı ücretsiz giriş yapabilecek. Üniversitelerden İstanbul Modern'e ücretsiz servis imkanı sağlanacak kampanya 6 Mayıs'a kadar sürecek. Her salı ve cuma günü uygulanacak ücretsiz servisler Boğaziçi Üniversitesi'nden kalkarak, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Haliç Üniversitesi ile sürecek ve diğer üniversitelere de hizmet verecek.