kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Darbe günlükleri de 2. iddianamede

AJANSLAR
Giriş Saati : 12.03.2009 17:47
Güncelleme : 12.03.2009 21:47
Yeni Haber
Darbe günlükleri Ergenekon'un ikinci iddianamesinde yer alıyor. ..
Emekli Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu iddia edilen darbe günlüklerinin Ergenekon soruşturmasının ikinci iddianamesinde yer aldığı öğrenildi. Yeni iddianamede Tuncay Güney'in ifadelerinin de bulunduğu belirtildi.

Ergenekon soruşturmasına ilişkin ikinci iddianamede çok sayıda gizli tanık yer aldığı ve bu gizli tanıkların Türkiye'de yıllardır faaliyet gösteren terör örgütlerinin cezaevlerinde tutuklu bulunan üyeleri olduğu öğrenildi. Söz konusu kişilerin gönüllü olarak gizli tanıklık yaptıkları ve bunların dinlenildikten sonra önemli olanların dikkate alındığı belirtildi. Gizli tanıklara ilk iddianamede olduğu gibi kodlar verildiği öğrenildi.

İddianamede "Sarıkız", "Ay ışığı" ve "Eldiven" isimli darbe girişimlerinin yer aldığı öğrenildi. İddianamede, Zirve Yayınevi cinayetine ve Gazi olaylarına değinildiği öğrenilirken Üzeyir Garih ve Hrant Dink cinayetlerinin yer almadığı ifade edildi.

Tahliye olan iki muazzaf subayın iddianamede tutuklu olarak görüldüğü bu nedenle ikinci iddianamedeki tutuklu sayısının 19'a düştüğü kaydedildi. İlk iddianamede olduğu gibi bu iddianamede de Tuncay Güney ifadeleri yer alıyor.

Soruşturma kapsamında daha sonra tutuklanan Mustafa Balbay, Neriman Aydın ve Levent Ersöz de sanık olarak iddianamede yer alıyor. Ayrıca bu iddianamede, üst düzey yönetici konumunda olanlar için özel bir kavram kullanıldığı da öğrenildi. İddianamede diğer örgütlerin yanı sıra Hizbut Tahrir ile de bağlantılı olduğu anlatılıyor.

EMEKLİ ALBAY GÖZALTINDA

Öte yandan Ankara'da Ergenekon Soruşturması çerçevesinde emekli Albay Mehmet Ülger, gözaltına alındı.

Savcı Zekeriya Öz'ün talimatıyla gözaltına alınan Ülger, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul'a getirildi.

Zirve Yayınevi cinayetlerine ilişkin Ali A. imzalı bir ihbar mektubuyla Ergenekon'da dahil edilen Malatya'daki olay kapsamında gözaltına alınan Emekli Albay Mehmet Ülger İstanbul da sorgulanacak.

İhbar mektubunda dönemin Malatya Jardarma komutanı olan Ülger'in cinayetleri azmettirdiği iddia edilirken, Ergenekon Soruşturması Savcısı Zekeriya Öz'ün talimatıyla emekli albayın evinde de arama yapıldı.

İSTİHBARATÇI ASTSUBAY DA GÖZALTINDA

Ergenekon Soruşturması kapsamında sabah saatlerinde bir emekli Albay'ın Ankara'da alınmasının ardından, Diyarbakır Jandarma Alay Komutanlığı'nda görevli bir Astsubay'da aynı gerekçeyle gözaltına alındı.

Malatya Zirve Yayınevi katliamının Ergenekon Soruşturması'na dahil edilmesinin ardından bugün sabah saatlerinde eski Malatya İl Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger'in ardından, bir muazzaf istihbarat astsubayı Diyarbakır'dan gözaltına alındı. Daha önce Malatya'da görev yaptığı öğrenilen Diyarbakır İstihbarat Şube'de görevli Astsubayın da aynı konuyla ilgili ile ilgili Ergenekon Savcısı Zekariya Öz'ün talimat yazısıyla gözaltına alındığı bildirildi.

Muazzaf astsubayın görevli askeri yetkililer eşliğinde gözaltına alınmasının ardından evinde arama yapıldığı, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadesinin alınması için İstanbul'a gönderileceği öğrenildi.