kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kırklareli'nde yangın: 1 ölü

Giriş Saati : 12.03.2009 16:46
Güncelleme : 12.03.2009 20:10
Yeni Haber
Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde bir evde çıkan yangında, evde yalnız olan 10 yaşındaki engelli çocuk yanarak öldü.

Demirköy Belediyesine ait itfaiye aracının arızalı olması nedeniyle yangına, hudut taburuna ait askerler ve orman muhafaza memurları müdahale etti. Hatun Doğan'ın Hamdibey Mahallesi'ndeki evinde, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Olay yerine çağrılan Demirköy Belediyesine ait itfaiye aracının bozuk olması nedeniyle bir süre yangına müdahale edilemedi. Daha sonra Demirköy Orman İşletme Müdürlüğüne ait itfaiye aracının ve Demirköy 5. Hudut Taburu'ndaki askerlerin müdahalesiyle yangın, çevreye sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yangının söndürülmesinin ardından evde yapılan incelemede, evdeki bedensel engelli Serdar Doğan'ın (10) yanarak öldüğü tespit edildi.

İHMAL OLUP OLMADIĞI YÖNÜNDE SORUŞTURMA BAŞLATILACAK

Demirköy Kaymakamı Fatih Yılmaz, olayla ilgili yaptığı açıklamada, yangına müdahalede ihmal olup olmadığının araştırılacağını söyledi. Demirköy Belediye Başkanı Kamer Tuna da belediyeye ait itfaiye aracının arızası bulunduğunu kabul ederek, şöyle dedi:

''İtfaiye aracımızın arızasını daha önceden üst makamlara bildirmiştik. İtfaiye aracımız yangına müdahale edemedi fakat orman işletmenin ekipleri ve askerler yangına kısa sürede müdahale etti. Evde engelli çocuğu tek başına bırakmışlar, gerçekten üzgünüz.''

(AA)