kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

İstanbul'da yarış kızıştı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul adaylığı, hem CHP'ye, hem kendisine yaradı. Bedrettin Dalan dönemini hatırlarsak, İstanbul'un sürprizlere açık bir vilâyet olduğunu kolayca söyleyebiliriz. O tarihte yapılan kamuoyu araştırmalarında ANAP'lı Bedrettin Dalan, yüzde 60'ları zorluyordu. Ama hiç akla gelmeyen oldu ve CHP'li Nurettin Sözen, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Bu defa da anketler, Kadir Topbaş'ı birinci gösteriyor. Fakat Kılıçdaroğlu'nun oyları da, aradaki mesafeyi kapatacak biçimde tırmanıyor.
A&G Araştırma'ya göre, Kadir Topbaş'ın oy oranı çok yüksek. Ocak ayındaki araştırmada yüzde 50.5, şubatta yüzde 51. (Kadir Topbaş 2004'te yüzde 45.3'le seçilmişti)
Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı ise, ocak ayındaki araştırmaya göre yüzde 36.7 idi. A&G, şubat ayında, Kılıçdaroğlu'nu yüzde 42 olarak gösteriyor.
Gerçekten Kılıçdaroğlu, CHP'yi, İstanbul'da böyle yüksek bir orana taşırsa, onun CHP'nin başına geçmesini isteyecek olanlar çıkacaktır. Unutmayalım ki, 2007 Temmuz'undaki son seçimlerde İstanbul'da CHP'nin oyları yüzde 26.9 mertebesindeydi. 2004'te ise, CHP adayı Sefa Sirmen, ancak yüzde 28.9 oranında oy almıştı.
Sonuç: Kadir Topbaş, 2004'e göre desteğini arttırmış; başarılı; İstanbul'u kazanacak gibi görünüyor.
Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin fevkinde bir itibara sahip.
Bu durum, onu, genel başkanlık yarışı içine itebilir.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın