kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ankara güneşi gördü

Giriş Saati : 12.03.2009 09:21
Güncelleme : 12.03.2009 20:10
Yeni Haber
Mahsun Kırmızıgül'ün senaryosunu yazıp yönettiği "Güneşi Gördüm" filminin Ankara galası Panora Alışveriş Merkezi'nde yapıldı...
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Mahsun Kırmızıgül'ün yazıp yönettiği, "Güneşi Gördüm" filminin Ankara galasında filmin Türkiye'de yaşanan önemli bir sorunun gerçekçi analizi olduğunu ve Türkiye'de bu tür analizlere çok ihtiyaç olduğunu söyledi. Mahsun Kırmızıgül ise, filme sahip çıkılmasını istedi.

Mahsun Kırmızıgül'ün senaryosunu yazıp yönettiği "Güneşi Gördüm" filminin Ankara galası Panora Alışveriş Merkezi'nde yapıldı. Geceye filmin yazarı ve yönetmeni Mahsun Kırmızıgül ile oyuncular Atlan Erkekli, Şerif Sezer, Hande Subaşı, Zafer Ergin'in yanısıra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu ve çok sayıda davetli katıldı. DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da filmi izlemeye gelenler arasında yer aldı.

Filmi izledikten sonra yorumda bulunan Bakan Atalay, oyuncuları alkışlarken, filmin çok iyi bir analiz olduğunu söyledi. Filmin büyük bir anlamı olduğunu belirten Atalay, "Bu tür analizlere Türkiye'nin ihtiyacı var. Bu konuda toplumsal sorunlarla ilgili yeni çalışmalar var" dedi.

Filmi çok cesur bulduğunu belirten Kültür Bakanı Günay, "Gerçekten çok cesur, gerçekçi bir film olmuş. Yapan arkadaşlara 'aşk olsun' diyorum. Aşkolsun diyorum gerçekten, artık bu sorunlar üzerine böyle cesur gitmek gerekiyor. Bu yaraları sarmak gerekiyor" diye konuştu. Yönetmen ve oyunculara beğenilerini aktaran Günay ve Atalay, güneydoğu ve terör sorununu işleyen filmin konusundan yola çıkarak hükümetin yeni açılımlarda bulunduğunu söyledi. Kırmızıgül, daha fazla açılım yapılması gerektiğini iletirken, Atalay ve Günay açılımların sürdürüleceği mesajını verdi.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ise filmin, Türkiye'de 25 yıldır yaşanan acıları, sıkıntıları ve gözyaşını en güzel şekilde ortaya koyduğunu söyledi. Çiçek, filmde verilen mesajların yerini bulmasını ve yeni bir başlangıç yapılmasını diledi.

DTP milletvekili Sırrı Sakık, "Filmde bir parça kendimizi gördük" diyerek, uzun yıllardır o bölgede bunları yaşadıklarını kaydetti. Hiçbir savaşın barış kadar kutsal olmadığını aktaran Sakık, "Türkiye'de iç barışın inşa edilmesi gerekir ama ne yazık ki, korkunun hakim olduğu bir coğrafyada yaşıyoruz. Kral çıplak olmasına rağmen bugüne kadar Türkiye'de yaşayan birçok kesim bunu söyleyemedi. Türkiye bir an önce iç barışı inşa etmelidir. Burada dile, kültüre konulan ambargonun halklar arasındaki kavganın ne kadar anlamsız olduğu veriliyor" dedi.

Kırmızıgül, filmin iyi olması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Filmin yakında izleyeciyle buluşacağını belirten Kırmızıgül, "Bu filme sahip çıkan, bu film için gerçekten güzel yorumlarda bulunanlara teşekkür ediyorum" dedi.

(CİHAN)