kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sinemalarda bu hafta

Giriş Saati : 06.03.2009 09:36
Güncelleme : 06.03.2009 19:18
Yeni Haber
1986-87 yılları arasında basılan, 12 sayıdan oluşan ve yayınlandığı Soğuk Savaş Dönemi’nden etkilenmiş bir çizgi roman olan Watchmen, şimdi sinema filmi oldu. Haftanın diğer filmleri Sıradan Bir Gündü, Gran Torino, Yaşam Arsızı, Gökten Üç Elma Düştü ve bir animasyon filmi olan Cüceler Devlere Karşı: Gizli Oda..

* Gösterimdeki filmlerin fragmanlarını izlemek ve filmlerle ilgili ayrıntılı bilgi edinmek için TIKLAYIN



Watchmen

Tür: Gerilim
Yönetmen: Zack Snyder
Oyuncular: Patrick Wilson, Jackie Earle Haley, Billy Crudup, Malin Akerman.

Süper kahramanların varolduğu 1985 yılı alternatif evreninde ABD ile Sovyetler Birliği arasındaki gerilim tepe noktasına çıkmıştır. Komedyen lakaplı süper kahramanın öldürülmesi olayını soruşturan Rorschach, kahramanları gözden düşürmek ve öldürmek için düzenlenen komployu gün ışığına çıkarır. Arkadaşlarının geçmişiyle ilgili komplonun tarihin akışını değiştirecek boyutta olduğunu keşfedecektir.



Gran Torino

Tür: Dram
Yönetmen: Clint Eastwood
Oyuncular: Clint Eastwood, Cory Hardrict, John Carroll Lynch, Geraldine Hughes.

Günlerini evde yaptığı tamirat ve bira içmekle geçiren, M-1 piyade tüfeğini daima hazır bulunduran emekli otomobil işçisi Walt, gördüğü hemen her şeye kızmaktadır: Sarkık yağmur olukları, mahallenin kendilerine ait olduğunu sanan amaçsız gençlerinden oluşan çeteler... Walt artık vadesinin dolmasını beklemektedir. Ta ki biri onun '72 model Gran Torino'sunu çalmaya çalışana kadar...


Yaşam Arsızı

Tür: Dram
Yönetmen: Yasemin Alkaya
Oyuncular: Elif Çağlayan, Yasemin Alkaya, Aysun Çağlayan, Funda Çağlayan.

Elif, iki çocuk annesi, sıradışı bir pavyon kadınıdır. Babasının aşıladığı dünya görüşünün etkisiyle, yaşadığı bütün olumsuzluklara rağmen insan kalmayı başarabilmiştir. Çocuklarına hep "Yaşamınızı kimseyi incitmeden yaşayıp bitireceksiniz," diye öğüt vermiştir. Elif, hayatını defalarca bitirmeye çalışmıştır ama çocukları büyüyene kadar ne yapıp, ne edip hayatını sürdürmek zorundadır. O, bir 'yaşam arsızı'dır ve her şeye rağmen yaşamak zorundadır.



Sıradan Bir Gündü
(He Was a Quiet Man)

Tür: Gerilim
Yönetmen: Frank A. Cappello
Oyuncular: Christian Slater, Elisha Cuthbert, William H. Macy, Sascha Knopf.

Bob Maconel kötü bir gün geçirmektedir. Her zamanki sekiz saatlik mesaisini kasvetli, dünyadan tamamen kopuk hissederek geçirmektedir. Bu berbat günde, kazara, potansiyel katillikten kahramanlığa geçer ve onu bugüne kadar hiç fark etmemiş olan güzel Venessa'nın hayatını kurtarır. Bu kahramanca davranışı onu monoton gerçekliğinden gerçeküstü bir kasırgaya doğru çeker.


Cüceler Devlere Karşı: Gizli Oda

Tür: Animasyon
Yönetmen: Robert Rhodin
Seslendirenler: Okan Yalabık, Mazlum Kiper.

Genç cüce Junior ağaç evine kurduğu laboratuvarında bir şeyler icat etmeye çalışır. Orman cücelerinin lideri, Junior'ın babası Jalle, oğlunun cücelerin başına geçmesini istemektedir. Junior bir gün babasıyla beraber hayvanlara yem dağıtır. O sırada kavgacı kardeşler Face ve Slim, yiyecekleri çalmak için harekete geçerler. Junior ve horoz arkadaşı Sneaky yiyecekleri korumaya çalışırlar.



Gökten Üç Elma Düştü

Tür: Dram
Yönetmen: Raşit Çelikezer
Oyuncular: Köksal Engür, Bennu Yıldırımlar, Kürşat Alnıaçık, İsmail Hacıoğlu.

İnsanoğlu bir dolu kusurla doğar, ama kendini bağışlamak zorundadır. Adına Evim dedikleri bir apartmanda, birbirlerine ölesiye muhtaç oldukları bir anda üç kişi istemeden bir araya gelir. Aile olmayı düşler. Peki bu uğurda cinayet işlenir mi? Gerekirse evet!