kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Rus kadınları böyle erkekleri seviyor

Giriş Saati : 06.03.2009 16:56
Güncelleme : 06.03.2009 17:43
Yeni Haber
Kadın nüfusun erkek nüfusundan yüzde 10 fazla olduğu Rusya'da, 8 Mart Kadınlar Günü yılbaşından sonra ikinci büyük bayram olarak kutlanıyor. ..
Eşlerine, iş arkadaşlarına, tanıdıklarına hediye almak isteyen Ruslar, marketleri ve hediyelik eşya dükkanlarını doldurdu. Kriz döneminde piyasanın canlanması için fırsat olarak görülen Kadınlar Günü nedeni ile 9 Mart pazartesi de resmi tatil.

Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından iş hayatında ve yönetimde daha aktif olmaya başlayan kadınlar bazen erkeklerden daha çok kazanıyor. Rus haber ajansı İnterfaks'ın yorumuna göre, eşlerinden daha fazla para kazanabilen Rus bayanlar 'bayanın yeri mutfak' sözü için eşlerini mahkemeye verebiliyor. Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev de kadınların 8 Mart gününü kutlayarak, yönetimde daha aktif olmalarını istedi. Medvedev daha öncede kabineden iki bayan bakanın yer almasının yetersiz olduğunu, hükümetten bayan bakan sayısını artırmalarını istemişti.

Rus haber sitesi www.superJob.ru, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile ilginç bir araştırma yaptı. Rus bayanlar çalışmayan erkeklere şiddetle karşı çıkıyor. Özellikle erkeklerin ev ve mutfak işleri ile uğraşmasına karşı çıkan bayanlar, "Ev işlerini biz yaparız. Erkeklerden daha iyi yaparız. Erkek evde oturarak ev işleri ile uğraşması doğru değil. Erkek çalışmak zorunda. Çalışmayan erkek eşine ve çocuklarına sahip çıkamaz." değerlendirmesinde bulundu. Anket araştırmasına katılan Rus erkeklerin çoğu kadınlarının çalışmalarına karşı çıkmadıklarını belirtti. Her iki Rus erkekten biri eşinin evi ve çocukları ile ilgilenmesinin doğal bir olay olduğunu kaydetti.

CİHAN