kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

300 milyonluk arazi kedi yüzünden satılık

HASAN ERŞAN - SABAH
06.03.2009
Ortaköy - Ulus arasındaki 300 milyon liralık arazinin mirasçısı iki kardeş diğer kardeşleri Şifa Onur'un 90 kedi beslediğini gerekçe gösterip, vasi istedi. Mahkeme, arsanın satılıp 3 kardeş arasında pay edilmesini uygun gördü..
İstanbul Beşiktaş Ortaköy'de sahilden Ulus'a kadar çıkan tepeyi kapsayan ve içinde Alarko ile Suriye Konsolosluğu dahil özel yapıların bulunduğu 300 milyon lira değerindeki arazi, kardeşlerin kedi davası nedeniyle mahkeme kararı ile satışa çıkarılıyor. 2. Abdülhamit'in 3 kızına paylaştırdığı arazilerden kızı Zekiye Sultan'a düşen 42 dönümlük arazi daha sonra komşuları Şair Nigar aracılığı ile 1926'da bugünkü sahiplerine satılmıştı.

OLUMLU DAVRANMIYOR
İçinde 6 bin metrekare kapalı alan bulunan Ortaköy Muallim Naci Caddesi'nden Ulus Portakal Yokuşu ve Naile Sultan Korusu'ndan giriş yapılan araziyi, eski Ürdün Kralı Tallal'ın 1970'li yıllarda tedavi olmak için tercih ettiği Ortaköy Şifa Yurdu'nun sahibi ve başhekimi Asım Onur satın almıştı. Onur'un ölümünün ardından ise arazi Şifa Onur ile abla İrem Katoğlu ve ağabey Oğuz Onur'a kaldı. Ancak 3 kardeş 2005'te arazi paylaşımında mahkemelik oldu. Psikolog Şifa Onur'un arazi içindeki bir barınakta yaklaşık 90 kedi beslemesi kardeşlerin arasını açtı. Abla İrem Katoğlu ile ağabey Oğuz Onur, kardeşlerinin hayvanlara aşırı sevgisi olduğu gerekçesiyle olumlu davranamadığını iddia edip 'vasi tayini' davası açtı. Bununla da yetinmeyen abla ile ağabey, arazi içinde yer alan 11 yıllık barınakta bulunan 90 kedinin tahliyesini de istedi.

EĞİTİMLİ, AKLI BAŞINDA
Bu gelişme üzerine Almanya'daki Bochum-Ruhr Üniversitesi'nde psikoloji eğitimi alan Şifa Onur, babasından kalan arazinin paylaştırılması için İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu ve kardeşlerinin kendisine ortak malları ile ilgili olarak hesap vermemesi ve kendisine karşı kötü tavır içinde bulunmaları nedeniyle ortak malvarlıklarının paylaştırılmasını istedi. Şifa Onur'un kardeşlerinin açtığı "vasi tayin" davasında ise mahkemeye gelen raporda Şifa Onur'un aklı başında, son derece iyi bir eğitim almış kişi olduğu, mal paylaşımı davasına itirazın yersiz ve açılan vasi tayini davasının dayanaksız bulunduğu vurgulandı. Mahkeme, ortaklığın satış yolu ile giderilmesine ve kardeşlere hisseleri oranında pay verilmesine karar verdi. Yargıtay da bu kararı onayladı. Şimdi Boğazın en değerli yerlerinden birinde, içinde kiracıların da bulunduğu 300 milyon liralık arazi ve içinde 2 milyon lira değerinde ağaç bulunan koruyu kimin alacağı merak konusu.
Haberin fotoğrafları