kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Sevilay YÜKSELİR
SEVİLAY yazıyor

Haydi Zafer Bey! Yap bir babalık!

Geçtiğimiz cuma kaleme aldığım ilk yazımda CHP'li Mehmet Sevigen ve Vatan gazetesinin Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Mutlu arasındaki kavganın perde arkasını yazmıştım. Bir zamanlar sıkı dost olan Sevigen ve Mutlu arasındaki adı konmamış kavganın Bakırköy Belediye Başkan adaylığı değil, Eyüp'teki rant kavgası olduğu iddiasını sizlerle paylaşmıştım. Eyüp'ün AKP'li mevcut Belediye Başkanı Ahmet Genç 'in makalemdeki birkaç noktaya itirazı oldu.
" Sevigen 'le Malatya'nın Arapkir ilçesinden hemşeri olduğumuz doğru, ama aynı köyden olduğumuz doğru değil!"
"Benim hiçbir şekilde CHP'den aday gösterilmek gibi bir girişimim ya da talebim olmamıştır. Sevigen Eyüp'ten beni aday göstermek için kulis yapmış olabilir ama bu benim bilgim dahilinde değildir!"
Bu sözlerin ardından Ahmet Genç başladı Kemerburgaz'daki arazi işgalinin 10 yıllık derin öyküsünü anlatmaya:
"Zafer Mutlu'nun devletin arazisini işgal ettiği ve bu işgali devam ettirebilmek için gazetesini var gücüyle kullandığı doğru. Ama benim buna göz yumarak peşkeş çekmeye çalıştığım doğru değil! 1996'da Maliye Bakanlığı'na açtığımız bir davayla söz konusu arazinin Eyüp Belediyesi mülkiyetine geçmesini sağladık. Ancak 1999'da Maliye Bakanı Nami Çağan ilginç bir karara imza atarak bu araziyi bizden alıp, 31 milyar liraya Zafer Mutlu 'nun kaybettiği kızı adına kurduğu Zeynep Mutlu Vakfı'na verdi. Toplam 210 bin metrekare olan arazi bölgenin en kıymetli arazileri arasında gösteriliyor. Bugünkü değeri milyon dolarlarla ölçülür. Tekrar dava açtık ve kazandık. Baktılar ki bizimle başa çıkamıyorlar başka bir formül buldular. Dönemin İstanbul Valisi Erol Çakır girdi devreye ve İl Kurulu'na karar aldırarak araziyi bizden alıp ANAP'lı Göktürk Belediyesi sınırlarına kattı. Yine mücadeleden vazgeçmedim. Bu kez 'Sınır iptal davası' açtık. Onu da kazandık ama bu arada Zafer Mutlu istediğine kavuştu ve işgal ettiği arazide özel eğitim işletmeciliğine başladı. Şimdi top Büyükşehir Belediyesi'nde. Hukuken yıkılması gerekiyor. Umuyorum seçimlerden hemen sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş bu kararı uygulamaya koyacak ve devletin arazisini yeniden devlete kazandıracak."
Ahmet Genç'in anlattıklarını dinlerken kulaklarıma inanamadım.
Ama "Dur" dedim kendi kendime, " Acele etme Sevilay. Yanlış bir şey yazma sakın. Belki de Zafer Mutlu, işgal ettiği o arazi üzerinde hayırlı bir iş yapıyordur. Belki de fakir fukaranın çocuğunu okutup, kaybettiği kızı için, 'Hayır duası' almaya çalışıyordur! "
Bu iyi niyet serüvenim kısa sürede noktalandı. Eğitim gibi ulvi bir amaçla perdelense de meselenin "tamamen duygusal(!)" yani ticari olduğu gerçeğini anlamam zor olmadı. Söz konusu okulda çocuk okutabilmek herkesin harcı değil. Bir restoran gibi ya da bir lüks bir mağaza gibi.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın